به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا) در نشست خبری اظهار کرد: امیدواریم امسال این روند رشد ادامه یابد و تا پایان سال به رقم شش همت برسیم.
وی با بیان اینکه تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی ۳.۹ میلیارد فقره بوده که بیانگر رشد ۳۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ است، تصریح کرد: در بخش معاملات الکترونیکی دولتی نیز شاهد ۴۳۸ هزار فقره به ارزش ۱۱۱۹ میلیارد تومان بودیم.
همچنین به گفته وی تعداد کل اینمادهای فعال تا پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰۷ هزار و ۳۱۷ بوده که رشد ۴۷ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان میدهد. در سال ۱۴۰۲ بیش از چهار میلیون و ۲۵۶ هزار گواهی امضای الکترونیک صادر شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۲۵ درصدی را نشان میدهد.
کلاهدوزان با بیان اینکه نرخ رشد مبلغ کل تراکنشهای شاپرک در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۳۳ درصد بوده، اظهار کرد: همچنین متوسط مبلغ هر تراکنش تجارت الکترونیکی ۸۱۵ هزار تومان بوده است. در این میان ۴۲ درصد از شرکتهای مذکور نوپا (یک تا ۴ سال) هستند که نشان میدهد اقبال مردم به راه اندازی کسب و کارهای الکترونیکی افزایش یافته است. ۳۵ درصد شرکتها کمتر از یک سال، ۱۸ درصد شرکتها ۴ تا ۸ سال و ۵ درصد شرکتها بالای ۸ سال عمر دارند.
کلاهدوزان با اشاره به اینکه استانهای تهران، اصفهان، مشهد و شیراز در صدر تجارت الکترونیکی هستند، گفت: ۶۳ درصد شرکتهای مذکور فقط به صورت تخصصی در حوزه فروش کالا، ۳۴ درصد در حوزه خدمات و ۳ درصد به صورت مشترک در بخش کالا و خدمات فعال هستند.
رئیس مرکز تتا با بیان اینکه ۸۱ درصد صاحبان واحدهای تجارت الکترونیکی دارای اینماد مرد و ۱۸ درصد زن هستند که سهم زنان نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل سه درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: ۶۰ درصد گروه سنی صاحبان تجارت الکترونیکی مربوط به گروه ۲۰ تا ۴۰ سال میشود. ۲۴ درصد از ۴۰ تا ۵۰ سال، ۱۵ درصد بالای ۵۰ سال و یک درصد زیر ۲۰ سال هستند.