۴.۵ میلیون نفر ظرف دو سال دوره‌ مهارتی دیدند

۴.۵ میلیون نفر ظرف دو سال دوره‌ مهارتی دیدند

بر اساس گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی و خصوصی از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شده‌اند.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از  ایسنا،‌ یکی از عوامل موثر و کلیدی در توسعه جوامع، آموزش نیروی انسانی است که در صورت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال داشته باشد.

کارشناسان بر این باورند که ارائه آموزش‌های مهارتی نوعی سرمایه‌گذاری است و توجه به دوره‌های کارآموزی و مهارت‌آموزی علاوه بر ایجاد زمینه اشتغال و خلق فرصت‌های شغلی به حل مشکل بیکاری کمک کرده و موجب افزایش بهره‌وری در مجموعه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی می‌شود.

عملکرد آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای طی ۹ ماه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که ۷۵۲ هزار و ۹۱۲ نفر دوره آموزش دولتی ارائه شده که از این میزان، ۳۳۱ هزار و ۸۲۷ نفردوره در بخش صنعت، ۲۶۵ هزار و ۶۸۰ نفر دوره در بخش خدمات، ۹۳ هزار و ۲۸۹ نفر دوره در بخش فرهنگ و هنر و ۶۲ هزار و ۱۱۶ نفر دوره در بخش کشاورزی بوده است.

همچنین طی این مدت یک میلیون و ۱۹۰ هزار و ۸۳۶ نفر دوره آموزش غیردولتی توسط آموزشگاه‌های آزاد و شاغلین بنگاه‌های اقتصادی ارائه شده که بیشترین میزان دوره آموزشی متعلق به بخش خدمات با بیش از ۶۷۳ هزار نفر دوره و بخش صنعت با ۴۶۶ هزار و ۲۳۱ نفر و کمترین دوره آموزشی ارائه شده متعلق به بخش‌های کشاورزی و فرهنگ و هنر بوده است.در این راستا مهرداد عظیمی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از وجود ۱۹ گروه هدف سازمان فنی و حرفه‌ای شامل روستائیان، عشایر، دانش‌آموزان و دانشجویان و افراد با بضاعت کم خبر داده که به طور رایگان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را فرا می‌گیرند.

به گفته وی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای از جمله مجموعه‌های دولتی است که تجربه خوبی در واگذاری مأموریت‌های محوله به بخش خصوصی دارد و یکی از اقدامات خوب سازمان توسعه و ایجاد مراکز جوار کارگاهی بوده است؛ به نحوی که آموزش‌ها در کنار صنایع و بنگاه‌های صنعتی و کارگاهی ارائه می‌شود و بیش از ۴۰۰۰ مرکز جوار کارگاهی هم اکنون در کشور فعال است.

عظیمی دامنه فعالیت‌های آموزش مهارتی ایران را متنوع دانست و گفت: یکی از فعالیت‌ها آموزش متناسب با آمایش سرزمین و ظرفیت‌های اقلیمی است و علاوه بر تربیت نیروی ماهر در کشور، توانمندی ساخت و تجهیز مراکز آموزش مهارتی در کشورهای دیگر را نیز داریم.

در حال حاضر عمده گروه‌های هدف آموزش‌های مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را دانش‌ آموزان، دانشجویان و فارغ التحصیلان، سربازان وظیفه، کارجویان، شاغلین بنگاه‌های اقتصادی، اتحادیه‌ها و اصناف، ساکنین مناطق محروم، مرزی و سکونتگاه‌های غیررسمی، گروه‌های در معرض آسیب و زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، زنان خانه‌دار، افراد دارای معلولیت، روستائیان و عشایر، زندانیان، معتادان بهبودیافته، آسیب دیدگان اجتماعی، اتباع خارجی و مربیان سایر کشورهاست.

به گزارش ایسنا، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با داشتن ۶۵۰ مرکز آموزش دولتی و ۲۰ هزار و ۷۹۴ آموزشگاه آزاد فعال فنی و حرفه‌ای و بیش از ۵۴۰۰ مرکز جوار کارگاهی سهم بسزایی در ارائه آموزش‌های مهارتی، تولید استانداردهای آموزشی و ارزشیابی نیروی کار دارد. طبق آمارها بیش از ۴۵ درصد ورودی‌های مراکز آموزش دولتی و غیردولتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند، از این رو توجه به مهارت‌های اشتغال‌پذیری افراد درکنار مهارت‌های فنی امری ضروری است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=11490

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: