واردات ۲.۸ میلیون تن اقلام فولادی به ارزش بالغ بر ۳ میلیون دلار

واردات ۲.۸ میلیون تن اقلام فولادی به ارزش بالغ بر ۳ میلیون دلار

آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد فولادی‌ها طی ۱۱ ماهه سال گذشته نشان می‌دهد که جز برای مقاطع تخت فولادی و محصولات فولادی، نیاز کشور به واردات زنجیره آن و فولاد نسبت به سال گذشته کمتر شده و طبق روال واردات آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن صفر بوده است.

به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، طی ۱۱ ماهه سال گذشته مجموع واردات مقاطع طویل فولادی و فولاد میانی کاهشی شده و برای آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن همچون روال سال‌های اخیر، واردات صفر بوده اما میزان واردات در محصولات فولادی  و مقاطع تخت فولادی افزایش را تجربه کرده است.

ارزش واردات این اقلام فولادی نیز به‌تبع، نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برای مقاطع تخت و محصولات فولادی بیشتر شده و برای فولاد میانی و مقاطع طویل کاهشی شده است.

بر اساس آمار  انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی ۱۱ ماهه سال گذشته مجموع واردات انواع مقاطع طویل فولادی ۹۵ هزار تن (۱۴ هزار تن وارد شده در بهمن ماه) به ارزش ۱۱۳ میلیون دلار ثبت شده که نسبت به ۱۵۰ هزار تن وارد شده در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به ارزش ۱۲۵ میلیون دلار، به لحاظ حجمی ۳۶.۷ درصد و به لحاظ ارزشی ۱۰ درصد کمتر شده است که نشان از کاهش نیاز به واردات این مقاطع دارد.

این درحالیست که میزان واردات مقاطع تخت متاسفانه افزایش۸۴.۱  درصدی وزنی و ۴۴ درصدی ارزشی داشته است؛ در حالیکه میزان واردات آن در مجموع ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱، حدود ۷۳۰ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۲۸ هزار دلار ثبت شده، این عدد در مدت مشابه سال جاری به یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن (۲۴۴ هزار تن وارد شده در بهمن ماه) به ارزش یک میلیون و ۴۸۰ هزار دلار رسیده است.

میزان واردات محصولات فولادی در ۱۱ ماهه سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ نیز افزایشی رقم خورده و با رشد قریب به ۶۳.۵ درصدی از ۸۸۰ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۱۵۳ هزار دلار به یک میلیون و ۴۳۹ هزار تن (۲۵۰ هزار تن وارد شده در بهمن ماه) به ارزش یک میلیون و ۵۹۳ هزار دلار رسیده است.

اما در فولاد میانی نیز میزان تولید داخل معادل بالغ بر هفت میلیون تن، پاسخگوی نیاز داخل بوده و تنها ۳۰۰۰ تن به ارزش سه میلیون دلار کل سهم واردات فولاد میانی از کل مجموع واردات مقاطع فولادی است که در همان ماه‌های ابتدایی وارد شده است.

این میزان واردات فولاد میانی نیز مربوط به بیلت‌وبلوم است و واردات اسلب صفر ثبت شده است.

ضمن اینکه میزان واردات فولاد میانی در این مقایسه آماری ۵۰ درصدی وزنی و بالغ بر ۵۷۸ درصد ارزشی کاهش داشته است. در مجموع ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ ، ۶۰۰۰ تن به ارزش هفت میلیون دلار فولاد میانی از خارج وار کشور شده بود.

همچن روال همه‌ سال تا پایان بهمن ماه، همچون سال ۱۴۰۱ واردات آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن سنگ‌آهن صفر ثبت شده است و نیازی به واردات این مواد معدنی به کشور نبوده و نیست.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=12062

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: