به گزارش اقتصادنگاربه نقل از ایسنا، یکی از نمایندگان ارشد تجاری ایالاتمتحده هشدار داد که اقتصادهای مبتنی بر بازار ایالاتمتحده و اروپا برای بقای خود در برابر مدل اقتصادی جایگزین بسیار موثر چین، تلاش میکنند.
کاترین تای گفت که سیاستهای غیر بازاری پکن آسیبهای اقتصادی و سیاسی شدیدی به همراه خواهد داشت، مگر اینکه از طریق اقدامات متقابل مناسب با آن مقابله شود.
سخنان تای با آغاز به کار شورای تجارت و فناوری اتحادیه اروپا و آمریکا (TTC) در لوون، بلژیک همراه شد.
وی افزود: «فکر میکنم چالش ما از جانب چین، توانایی شرکتهای ما برای بقای خود در رقابت با سیستم اقتصادی بسیار موثر است».
این مقام تجاری، چین را سیستمی توصیف کرد که مبتنی بر بازار نیست و اساسا بهگونهای متفاوت پرورش مییابد بنابراین سیستم مبتنی بر بازار مانند ما در رقابت با آن و بقا دچار مشکل میشود.
تای استدلال کرد که ما میدانیم اگر ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا راهی برای دفاع از شیوه اقتصاد خود پیدا نکنند، چه اتفاقی رخ میدهد و نتایج اقتصادی و سیاسی بسیار زیانباری برای سیستمهای ما به همراه خواهد داشت.
نماینده ارشد تجاری ایالاتمتحده، خواستار سیاستهای «تدافعی» مانند تعرفهها برای نجات اقتصادی شد همچنین به تولید بالای فولاد، آلومینیوم، پنلهای خورشیدی و وسایل نقلیه الکتریکی در چین بهعنوان دلایل خاص نگرانی اشاره کرد.
مقامات ایالاتمتحده بارها چین را بهعنوان رقیب اصلی آمریکا معرفی کردهاند و در عین حال محدودیتهای اقتصادی علیه این کشور را تشدید کردهاند. تعرفههای ایالاتمتحده بر کالاهای چینی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بهطور قابل توجهی افزایش یافت. او اولین جنگ تجاری در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد و رویکرد خصمانه مشابهی در زمان جانشین وی، جو بایدن ادامه یافت.
پکن هشدار داده است که چنین اقداماتی اصول رقابت منصفانه را نقض میکند و به ثبات تجارت جهانی آسیب میرساند.
ماه گذشته وانگ یی، دیپلمات ارشد پکن گفت که ایالاتمتحده نه توسط چین، بلکه به دلیل عدم تمایل خود به پذیرش اینکه قدرت بزرگ دیگری ممکن است برابر با آن باشد، به چالش کشیده شده است.
تای اعتراف کرد که رشد اقتصادی باورنکردنی چین، عامل کلیدی در تنش بین دو کشور شده است.