به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، در حال حاضر تعاونیهای زنان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد، تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و درآمدزایی دارند.سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان میدهد زنان از دیرباز در زمینههای مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از تولید و اشتغال خُرد و خانگی را در قالب تعاونیها به خود اختصاص دادهاند.
امروز سازمانهای بینالمللی، تشکیل تعاونیهای زنان را به عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابریها و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولتها توصیه میکنند.
در کشور ما نیز طی یک دهه گذشته بنگاههای کوچک و متوسط بسیاری با عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند.این تعاونیها در گرایشهای مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آنها در حوزه خدمات، کشاورزی، صنایع غذایی،صنایع دستی، گلیم، فرش دستباف و گیاهان دارویی بوده است.
آنطور که حامد ویس کرمی – معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – گفته ۴۵ درصد از تعاونیهای زنان در گرایشهای فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایشها فعالیت دارند.
طبق گزارش ها ۴۵ درصد از تعاونیهای زنان در گرایشهای فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایشها فعالیت دارند.
وی تقویت تعاونی های زنان را از برنامه های وزارت تعاون در سال جاری ذکر کرده و می گوید خوشبختانه دستگاهها همکاری خوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونیها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی می شود.
معاون وزیر تعاون درعین حال آماری از تعداد تعاونیهای زنان در دولت سیزدهم ارائه کرده و می گوید:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ نفر عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.
به گفته ویس کرمی، در حوزههای گردشگری نیز ظرفیتهای کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.
تعاونیهای زنان تعاونیهایی هستند که حداقل ۷۰ درصد اعضا آنها را زنان تشکیل میدهند.
بر اساس تازه ترین آمار تعداد ۷۰۰۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.
به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به اعضای شرکتهای تعاونی زنان از محل منابع بانک توسعه تعاون، حمایت مالی در قالب وام و کمک بلاعوض با هدف توسعه بازار و حضور در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی از جمله برنامههای حمایتی معاونت امور تعاون از تعاونیهای زنان بوده است.