تورم ۳۰۰ درصدی چطور به ضرر همسایگان آرژانتین شد؟

تورم ۳۰۰ درصدی چطور به ضرر همسایگان آرژانتین شد؟

سیاست‌های پولی و اقدامات ریاضتی که از زمان به قدرت رسیدن خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین آرژانتین به اجرا گذاشته شده‌اند، اقتصاد شهرهای مرزی همسایه این کشور را هم تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش  اقتصادنگار به نقل از ایسنا، خریداران پاراگوئه‌ای سابق بر این به شهر مرزی ناناوا می‌رفتند تا واردات ارزان از آرژانتین را خریداری کنند زیرا پزوی ضعیف، باعث شده بود قیمت سوخت، دارو و خواربار قاچاق شده از آن سوی مرز، نسبتا ارزان باشد.

اکنون ناناوا به شهر ارواح تبدیل شده است زیرا قیمت همه کالاها تحت تاثیر تورم ۳۰۰ درصدی و پزوی قوی در دوران ریاست جمهوری خاویر میلی، به شدت افزایش پیدا کرده است.

مارتای ۵۷ ساله، کارمند یک داروخانه در ناناوا، می‌گوید تا پیش از این، اوضاع خوب بود و همه چیز می‌فروختیم. اکنون، چیزی نمانده است. دو ماه است که همین طور هستیم. شهر مرده است.

فروشندگان در ناناوا به رویترز گفتند: فروش آنها از زمانی که خاویر میلی در دسامبر به قدرت رسید و ارزش رسمی پزو را به شدت پایین آورد، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

از آن زمان، پزو به شکل کنترل شده، تنها دو درصد بر مبنای ماه به ماه، کاهش پیدا کرده است و تورم ماهانه، در عین کند شدن، هر ماه ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده است. این به معنای آن است که قیمت‌ها به دلار، افزایش یافته است.

کالایی که در اول ژانویه، هزار پزو معادل ۱.۲۴ دلار بر مبنای نرخ مبادله رسمی، قیمت داشت، با تورم ۶۵ درصدی تا پایان آوریل، قیمتش به ۱۶۵۰ پزو معادل ۱.۸۸ دلار رسید که به منزله رشد بیش از ۵۰ درصدی است.

این وضعیت، آرژانتین را از نظر نسبی بسیار گران‌تر کرده است، و باعث شده است تحلیلگران مدعی شوند پزو بیش از حد ارزش پیدا کرده است و خواستار کاهش ارزش آن شده اند. در همین حال، فشار قیمت‌های محلی نه چندان رقابتی، برای گردشگران و صادرکنندگان، ملموس شده است.

جیمنا آبرو، اقتصاددانی که در دانشگاه کاتولیک اروگوئه، قیمت‌های نسبی را در مرز اروگوئه و آرژانتین تحلیل می‌کند، گفت: برای آرژانتین، این روند دردناکی است. داده‌های تیم او نشان می‌دهد که شکاف قیمتی بین اروگوئه و آرژانتین، از ۱۸۰ درصد در سپتامبر که هنوز میلی به قدرت نرسیده بود، به ۵۰ درصد در مارس کاهش یافته است زیرا قیمت‌های نسبی آرژانتین افزایش یافته است.

آبرو گفت: توان رقابت صادرات آرژانتین در کوتاه مدت، ضعیف‌تر خواهد شد. مهمترین صادرات آرژانتین شامل محصولات سویا، ذرت، گندم، گوشت گاو، محصولات انرژی و خودرو است.

قیمت‌های بالاتر

این وضعیت، هزینه‌های زندگی را برای مردم عادی آرژانتین بالا برده و به مصرف، ضربه زده است. طبق آمار رسمی، یک کیلو گوشت گاو در سپتامبر گذشته، به طور میانگین، ۲۸۴۶ پزو (حدود ۳.۷۰ دلار) قیمت داشت که بسیار ارزان‌تر از حداقل قیمت هفت دلار در سایر پایتخت‌های آمریکای جنوبی مانند مونته ویدئو و سانتیاگو بود.

تازه‌ترین آمار که مربوط به آوریل است، نشان می‌دهد قیمت گوشت گاو در آرژانتین، ۶۵۰۵ پزو معادل حدود هفت دلار است که مزیت قیمتی آن تا حدود زیادی از بین رفته است.

محصولاتی مانند روغن زیتون و خمیر دندان، به اقلام لاکچری کوچک تبدیل شده اند. شیشه روغن زیتون نیم لیتری در بوئنوس آیرس، ۱۵ دلار قیمت دارد و بعضی از برندها، تا ۲۶ دلار هم قیمت دارند. خمیردندان ۹۰ گرمی کلگیت، ۴۹۷۶ پزو معادل پنج دلار در آرژانتین قیمت دارد که دو برابر گرانتر از پاراگوئه و اوروگوئه است.

نیکولز که در بخش گردشگری کار می‌کند، گفت: زمانی قیمت‌های ارزان‌تر برای گردشگران، مقل همسایه‌های منطقه‌ای و حتی آمریکا بود اما اکنون قیمت غذا در بوئنوس آیرس، دو برابر گران‌تر از یک سال قبل شده است.

افراد کمتری از مرز رد می‌شوند

با وجود این، آمار دولتی نشان می‌دهد که تعداد گردشگران ورودی در دو ماه نخست امسال، افزایش یافته است اما نشانه‌های از فشار قیمت دیده می‌شود که ریسکی برای درآمد گردشگری آرژانتین است که سال گذشته، ۳.۲ میلیارد دلار برای اقتصاد این کشور به ارمغان آورد.

در فاصله ژانویه تا مارس سال ۲۰۲۴، گردشگران از کشور همسایه اروگوئه که ۱.۳ میلیارد دلار در آرژانتین در سال گذشته هزینه کردند، ۲۵ درصد نسبت به یک سال قبل کاهش یافت.

بر اساس گزارش رویترز، شهرهای مرزی در پاراگوئه، شیلی و کشورهای دیگر، شاهد تقاضای محلی کمتر برای واردات آرژانتین بوده اند اما سایرین، از این روند استقبال کرده اند که به معنای سفرهای روزانه کمتر به آرژانتین برای خرید ارزان‌تر است.

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=14390

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: