آغاز صادرات گاز ترکمنستان به ترکیه و اروپا

آغاز صادرات گاز ترکمنستان به ترکیه و اروپا

رجب طیب اردوغان روز سه‌شنبه اعلام کرد ترکمنستان می‌تواند به زودی صادرات گاز طبیعی به ترکیه و سپس اروپا را از طریق پروژه خط لوله گاز طبیعی «ترانس آناتولی» (TANAP) آغاز کند.

به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، ترکمنستان پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین و افت شدید صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا از طریق خط لوله، برای یک مسیر صادرات گاز خود به اروپا، رقابت می‌کند.

ترکمنستان سرگرم مذاکره برای صادرات گاز به ترکیه و بازارهای جهانی از طریق قراردادهای سواپ، با تمرکز بر تامین برق افغانستان، بوده است.

آلپ‌ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، اظهار کرد: ترکمنستان و ترکیه در مارس امسال، برای انتقال گاز طبیعی ترکمنستان از طریق جمهوری آذربایجان و گرجستان به ترکیه و سپس به بازار اروپا، به توافق رسیدند.

طبق گزارش خبرگزاری آنادولو، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی خود در یک رویداد صنعت نفت و گاز در باکوی آذربایجان، اظهار کرد: همکاری طولانی مدت ما که در راس آن، سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی مانند خط لوله باکو-تفلیس-جیهان، خطوط لوله باکو-تفلیس-ارزروم و خط لوله گاز طبیعی ترانس آناتولی قرار دارد، نه تنها به نفع ترکیه و جمهوری آذربایجان بوده، بلکه به امنیت انرژی منطقه و اروپا، کمک‌های قابل توجهی کرده است.

پروژه خط لوله گاز طبیعی «ترانس آناتولی»،  مهمترین بخش «کریدور گاز» است که به خط لوله «قفقاز جنوبی» (SCP) و خط لوله «ترانس آدریاتیک» (TAP) متصل می‌شود. این خط لوله می‌تواند ادعا کند طولانی‌ترین خط لوله گاز طبیعی بوده و بیشترین قطر را در ترکیه، خاورمیانه و اروپا دارد و برای انتقال گاز طبیعی میدان شاه دنیز جمهوری آذربایجان به ترکیه و سپس به اروپا ساخته شده است.

وزیر انرژی ترکیه اوایل سال میلادی جاری اعلام کرد بر اساس تفاهمنامه امضا شده در مارس، کشورش قرار است حداکثر ۲ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان را در مرحله اولیه دریافت کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تحلیلگران مرکز مطالعات شرقی (OSW) در لهستان در مارس گفتند: ترکیه در درجه اول به گاز ترکمنستان علاقه‌مند است زیرا باید منابع واردات گاز خود را متنوع کند. این امر به ویژه  از این نظر برای آنکارا اهمیت دارد که توانایی تهیه گاز از تامین کنندگان مختلف، همراه با کاهش مصرف گاز، این کشور را به هدف خود برای ایجاد یک هاب تجارت گاز، نزدیک می‌کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=14640

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: