به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، دادههای رسمی بانک خلق چین نشان داد که داراییهای آن پس از افزودن به ذخایر طلای خود برای ۱۸ ماه متوالی، در ماه می بدون تغییر بوده و قیمتهای نقدی جهانی را به شدت کاهش داد.
دیوید تایت، مدیر عامل شورای جهانی طلا در حاشیه کنفرانس فلزات گرانبها آسیا و اقیانوسیه در سنگاپور به رویترز گفت دادههای چین یک توقف را نشان میدهد. آنها فقط منتظرند و اگر قیمتها به سطح ۲۲۰۰ دلار در هر اونس اصلاح شود، دوباره از سر گرفته میشود.
طلای جهانی در روز دوشنبه پس از بزرگترین افت روزانه آن درسه سال و نیم اخیر در پی دادههای چین در مورد ذخایر، حدود ۲۳۰۰ دلار در هر اونس معامله شد. بازار در ۲۰ می به رکورد ۲۴۴۹ دلار و ۸۹ سنت در هر اونس رسید که ناشی از انتظارات کاهش نرخ بهره و خرید قوی بانک مرکزی، ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی بود.
بانک مرکزی چین میزان طلای ورودی به چین را از طریق سهمیهبندی به بانکهای تجاری کنترل میکند. طبق گزارش شورای جهانی طلا، این بزرگترین خریدار رسمی بخش طلا در سال ۲۰۲۳ با خرید خالص ۷.۲۳ میلیون اونس بود که بیشترین میزان خرید در هر سال از حداقل سال ۱۹۷۷ است. بانک مرکزی چین در ماه آوریل ۶۰ هزار اونس تروا طلا به ذخایر خود اضافه کرد.
نظرسنجی انجمن رسمی موسسات پولی و مالی نشان داد که بانکهای مرکزی قصد دارند در ۱۲ تا ۲۴ ماه آینده به افزایش میزان طلا ادامه دهند. بانکهای مرکزی در حال خرید طلا هستند و چین خریدار اصلی است. احساسات نسبت به طلا به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی و انتخابات صعودی است. رئیس انجمن بازار شمش سنگاپور گفت انتظار میرود چین خرید بیشتری داشته باشد.
بر اساس گزارش رویترز، طلا در طول تاریخ به عنوان پوششی در برابر ریسکهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی شهرت داشته و در میان نگرانیهای اقتصادی مداوم و ضعیفتر شدن یوان، گزینه سرمایهگذاری ترجیحی در چین بوده است.