مشکل”توقف ثبت سفارش خودروها” مقطعی است/ دغدغه مردم در واردات خودرو را برداشتیم

مشکل”توقف ثبت سفارش خودروها” مقطعی است/ دغدغه مردم در واردات خودرو را برداشتیم

در پی توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی (نو) طی چند هفته اخیر، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حتما از مشاور خود سوال خواهد کرد که چرا جلوی ثبت سفارش واردات خودروهای سواری و قطعات یدکی را گرفته، تاکید کرد که این مشکل مقطعی است و قطعا حل خواهد شد؛ چراکه منع قانونی برای ثبت سفارش خودروهای وارداتی وجود ندارد.
به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، عباس علی‌آبادی در حاشیه نمایشگاه تحول صنعت خودرو، در رابطه با موضوع توقف ثبت سفارش خودروها طی چند هفته‌ اخیر و زمان رفع آن که مجدد شرکت‌ها بتوانند ثبت سفارش خود را انجام دهند، تصریح کرد: ثبت سفارش هیچگونه مشکلی ندارد؛ این مشکلات مقطعی است که گاهاً گیرهایی ایجاد می‌شود و سپس هم رفع می‌شود. متاسفانه سیستم ثبت سفارش در حال حاضر دچار مشکلاتی شده که رفع خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید بر اینکه منع قانونی برای ثبت سفارش وجود ندارد، تصریح کرد: باید بررسی کنیم که اکنون مشکل از کجاست؛ اما یقیناً می‌دانم که مانع قانونی برای ثبت سفارش واردات خودرو وجود ندارد؛ همانطور که تاکنون حدود ۱۷-۱۸ میلیارد دلار ثبت سفارش شده است.

آقای وزیر، یعنی نمی‌دانید مشاورتان چه می‌کند؟

وی در واکنش به طرح این سوال که ۲۰ خرداد ماه، مشاور عالی وزیر صمت، ثبت سفارش خودروهای وارداتی سواری و قطعات یدکی را متوقف کرده است، گفت: اجازه بدهید با ایشان صحبت کنم و سوال کنم مشکل کجاست که این اقدام را کرده است؟

علی‌آبادی در پاسخ بر اینکه مشکل حل می‌شود، تاکید کرد: بله؛ قطعا حل خواهد شد.

گفتنی است، مهدی ضیغمی- رئیس سازمان توسعه تجارت- نیز توقف ثبت سفارش‌ها را آسیب‌زا خوانده و اعلام کرد: طبق توافقاتی که با بانک مرکزی صورت گرفته، می‌توان از محل سایر ارزها، واردات را انجام داد. این توقف فعلی، با هر منطقی که اتفاق افتاده باشد، در حقیقت آسیب‌زا خواهد بود.

عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه در مسیر توسعه بایستی تحولات را همگام با دنیا، پیش ببریم؛ اظهار کرد: حتی بایستی جلوتر از بسیاری دیگر باشیم؛ این مسیری است که در وزارت صمت دنبال می‌شود. تلاش بر این است که در واقع به‌جای تحولات ظاهری، به سمت تحولات عمیق حرکت کنیم. تحولات عمیق، ریشه در مهندسی و نوآوری و دانش دارد.

مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ما دو آدرس به خودروسازان داده‌ایم؛ یکی در بحث کمی است که مقام معظم رهبری نیز بر بحث جهش تولید تاکید دارند و دیگری آدرس جهش کیفی است. برای تحقق جهش کیفی، کیفیت را در رقابت با دنیا قرار داده‌ایم. خواستیم تا خودروهای مختلف در کنار خودروهای روز دنیا باشند؛ چنانچه کیفیت خودروهای داخلی، با کیفیت خودروهای تراز جهانی، قابل رقابت نباشد، نمی توانند صادرات داشته باشند.

وی افزود: بدین ترتیب آدرس‌هایی که داده شده و درخواست‌هایی که از آن‌ها داشته‌ایم را نتوانسته‌اند محقق کنند و نمره پایینی خواهند گرفت؛ حال امتیازهایی که وزارت صمت به شرکت‌های خودروساز خواهد داد، نشات گرفته از همین تحولات است؛ بنابراین نمایشگاه تحول صنعت خودرو را هرچند وقت یکبار، برگزار خواهیم کرد.

علی‌آبادی در ارائه برنامه‌های وزارت صمت برای افزایش عمق داخلی‌سازی و اینکه مردم بتوانند خودروی با کیفیت استفاده کنند و تولید داخل نیز حمایت شود، خاطرنشان کرد: هدف نمایشگاه‌های تحول صنعت خودرو، تنها این نیست که تحول صنعت خودروی داخلی را نشان دهد، بلکه تلاش می‌کند تا تحولات جهانی را هم به معرض نمایش و الگوبرداری بگذارد. آدرسی هم برای خودروسازان داخلی و هم برای مردم به جهت مطالبه‌گری آن‌ها باشد. تا مطالبه وجود نداشته باشد، تحول صورت نخواهد گرفت. مردم باید روند جهان را ببینند تا از داخلی‌ها هم طلب کنند تا کیفیت را افزایش دهند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حقیقت زمانیکه فناوری، توسعه پیدا می‌کند، قیمت هم می‌تواند کاهش پیدا کند. باید بتوانیم بازار را توسعه دهیم، هر چقدر که بازار توسعه پیدا کند، قیمت تمام شده هم کاهش خواهد یافت. برای توسعه بازار بایستی به سمت بازارهای خارجی حرکت کنیم و بازارهای منطقه را مدنظر داشته باشیم. اگر بتوانیم در بازارهای منطقه نفوذ پیدا کنیم، قطعا با توجه به اینکه مقیاس تیراژ بهبود پیدا خواهد کرد، می‌توانیم قیمت تمام شده را کاهش دهیم.

واردات خودروها روزانه است

این وزیر دولت سیزدهم در رابطه با موضوع واردات خودروها تاکید کرد: خوشبختانه واردات خودرو در حال حاضر طبق قانون در حال اجرا است و آمار واردات بالا است. عددی که در ذهن بنده بود، حدود ۳۵ هزار دستگاه بود اما با توجه به اینکه روزانه، خودرو وارد کشور می‌شود، عدد مشخصی نمی‌توان گفت. آنچه که اهمیت دارد این است که سعی کردیم تنش‌ها را حذف کنیم و مسیر را باز کنیم تا مردم هر خودرویی را که می‌خواهند، بتوانند خریداری کنند. اما هر مسیری، مسائل خاص خود را دارد که بایستی پیگیری و حل شود.

علی‌آبادی ادامه داد: موانع واردات خودروهای خارجی مدل ۲۰۱۹ به بالا هم برداشته شد و تلاش کردیم که هر شخص بتواند شخصاً خودرو وارد کند تا دیگر دغدغه‌ای وجود نداشته باشد؛ قطعا وزیر بعدی هم همین مسیر را دنبال خواهد کرد.

وزیر صمت در ادامه در رابطه با مانعی که منشأ ارز خارجی ایجاد خواهد کرد، گفت: همانطور که اشاره شد، باید با مسائل مواجه شد و برای تمام آنها راهکار و راه‌حل پیدا کنیم.

سامانه یکپارچه برای خودروهای وارداتی بایستی به‌تدریج حذف شود

سکاندار وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با موضوع سامانه یکپارچه و امکان حذف آن نیز، اظهار کرد: سامانه یکپارچه برای خودروهای داخلی حذف شده و دیگر به شکل گذشته  نیست. برای خودروهای وارداتی‌ها هم بنظر بنده، سامانه یکپارچه حتما باید حذف شود. باتوجه به اینکه این سیستم بایستی به تدریج کنار گذاشته شود، در وهله‌ اول پلاک فعال را حذف می‌کنیم. به دلیل محدودیت‌هایی که در واردات وجود دارد، تلاش بر این است که اولویت‌ها را به گونه‌ای تعیین کنیم که عدالت برای مردم، بهتر برقرار شود.

ارز خودروسازان در سال ۱۴۰۴، محدود خواهد شد

وی خاطرنشان کرد: به خودروسازان اعلام کردیم که از سال آینده محدودیت‌های ارزی برایشان قائل خواهیم شد و بایستی سهمی از ارز مورد نیاز خود را از محل صادرات تامین کنند؛ این سیاست بنظر بنده، خودروسازان را به سمت صادرات هدایت خواهد کرد.

 

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=16472

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: