بهگزارش لقتصادنگار به نقل از ایسنا، حدود ۳۲ میلیون مشترک خانگی در کشور وجود دارد که از این میان ۷۵ درصد آنها در سطح الگو مصرف میکنند، ۲۵ درصد از مشترکان حدود نیمی از برق مصرفی بخش خانگی را به خود اختصاص می دهند، ۱۵ درصد از مشترکین تا ۱.۵ برابر الگو، ۸ درصد ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو و ۲ درصد از مشترکان بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف می کنند.
آخرین پله مشترکانی هستند که بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف می کنند که این تعداد اندک به تنهایی ۸ درصد از کل مصرف حوزه خانگی را به خودشان اختصاص داده اند.
خرید و بکار گیری کنتورهای هوشمند یکی از ابزارهای مدیریت مصرف به ویژه پرمصرفها. از همین جهت درسال ۱۴۰۰ تفاهم نامه ای به ارزش ۳۰ هزار میلیارد ریال با یکی از بانکها منعقد شد که براساس آن در مرحله نخست تا پایان سال ۱۴۰۲، ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اسنادی گشایش یافت.
از محل منابع حاصل از اجرای مرحله نخست این تفاهم نامه، ۱۹۲ هزار و ۳۰۰ کنتور سه فاز و ۲۱۰ هزار و ۳۰۰ کنتور تکفاز و نیز ۱۱ هزار و ۲۰۰ مودم تهیه و به منظور کنترل و رویت پذیری مشترکان پرمصرف در سطح کشور بکار گرفته شد.
اجرای مرحله دوم این تفاهم نامه به ارزش ۱۷ هزار میلیارد ریال از ابتدای سال جاری آغاز شده که تاکنون بیش از ۹ هزار میلیارد ریال از منابع مزبور در قالب گشایش اعتبار اسنادی جذب و از این محل نیز ۱۴۶ هزار و ۵۶۱ دستگاه کنتور تکفاز، ۱۰۲ هزار و ۵۷۹ کنتور تکفاز و ۱۶ هزار و ۷۳۱ دستگاه مودم خریداری شده و براساس برنامه های ابلاغی جذب مابقی ظرفیت تامین مالی مزبور تا پایان شهریور ماه در دست پیگیری قرار دارد.
در شرایط فعلی لازم است مشترکان در مصرف برق مشارکت داشته و برای تداوم برق رسانی به مواردی چون تنظیم وسایل سرمایشی روی ۲۴ درجه و یا استفاده از دور کند کولرهای آبی که منجر به کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق میشود توجه داشته باشند تا علاوه بر دریافت پاداش صرفهجویی از جوایز ارزشمند پویش با انرژی نیز بهرهمند شوند.