برق‌دار شدن ۳۰۰ میلیون آفریقایی با ۹۰ میلیارد دلار

برق‌دار شدن ۳۰۰ میلیون آفریقایی با ۹۰ میلیارد دلار

طرحی برای برق رسانی به ۳۰۰ میلیون آفریقایی تا سال ۲۰۳۰، با حمایت اولیه ۳۰ میلیارد دلار از سوی بانک جهانی و بانک توسعه آفریقا، آغاز شده است.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، شماری از برجسته‌ترین سازمان‌های آب و هوایی جهان شامل «بنیاد راکفلر»، «اتحاد جهانی برای مردم و سیاره و انرژی پایدار برای همه» (GEAPP)، روز جمعه از تشکیل یک مرکز کمک فنی برای بررسی پروژه‌ها و کمک به تامین بودجه برای کسانی که واجد شرایط برنامه «ماموریت ۳۰۰» هستند، خبر دادند. هدف این طرح، جمع آوری  ۹۰میلیارد دلار یا بیشتر از منابع متعدد است.

در صورت موفقیت این طرح، نیمی از ۶۰۰ میلیون آفریقایی که به برق دسترسی ندارند، صاحب برق خواهند شد. حدود سه چهارم از کسانی که در سراسر جهان برق ندارند، در آفریقا هستند و سودان جنوبی، بوروندی و چاد، به کمتر از ۱۲ درصد جمعیت خود با برق رسانی دارند. این امر بهره‌وری را محدود کرده و مانع رشد اقتصادی در شماری از فقیرترین کشورهای جهان شده است.

گروهها در بیانیه ای اعلام کردند بنیاد راکفلر و گروه GEAPP که این بنیاد همراه با صندوق زمین بیزوس و بنیاد ایکیا در سال ۲۰۲۱ تاسیس کردند، از ۱۰ میلیون دلار اولیه برای کمک به ۱۵ پروژه در ۱۱ کشور آفریقایی، از بورکینافاسو تا موزامبیک، استفاده می‌کنند. این برنامه بر تامین انرژی پاک از طریق فناوری‌هایی مانند شبکه‌های کوچک متمرکز خواهد بود.

نمونه ای از پروژه ای که «ماموریت ۳۰۰» می‌تواند دنبال کند، پروژه DARES در نیجریه است که در آن بانک جهانی، برای گسترش استقرار شبکه‌های خورشیدی و کوچک پشت بامی برای برق رسانی به ۱۷.۵ میلیون نفر در کشوری که ۸۵ میلیون نفر به برق دسترسی ندارند، ۷۵۰ میلیون دلار اختصاص داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بانک جهانی در آوریل، اعلام کرد که ۲۵ میلیارد دلار به این برنامه اختصاص خواهد داد؛ در حالیکه بانک توسعه آفریقا متعهد به تامین پنج میلیارد دلار شد. انتظار می‌رود در نشست انجمن توسعه بین المللی بانک جهانی که در دسامبر در کره جنوبی برگزار می‌شود، تعهدات بیشتری اعلام شوند. نشستی درباره این ابتکار در ژانویه در دارالسلام تانزانیا برگزار خواهد شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=19480

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: