به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا ، ناصر چمنی درباره دلیل تضعیف تعاون در سالهای اخیر ابراز عقیده کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما باور به تعاون وجود ندارد و تلاشی برای ایجاد گفتمان تعاون نیز صورت نگرفته است.
وی افزود: از سوی دیگر در کشور ما بر عملکرد تعاونیها نظارت نیست و همین مساله باعث شده تا برخی تعاونیها مشکلاتی را برای اعضای خود به وجود بیاورند و این مساله به کل تعاونیها تعمیم داده شود در حالی که اگر از ظرفیتهای این بخش مردمی به شکل شایسته استفاده میشد میتوانست آثار خود را در معیشت و مسکن مردم بگذارد.
چمنی ادامه داد: در حال حاضر بخش تعاون،در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ضعیف باقی مانده و همواره مورد غفلت واقع شده است.ادغام به بخش تعاون ضربه زد و اگر مسئولان حقیقتا به دنبال توسعه بخش تعاون بودند نباید آن را ادغام می کردند.وقتی اعتقاد به بخش تعاون کمرنگ شود طبعا این بخش تضعیف میشود و نمیتواند کارکردهای خود را در اقتصاد به نمایش بگذارد.
وی تصریح کرد:در دولتهای قبل بحث واگذاری تصدیها با اولویت بخش تعاون به تصویب رسید و مقرر شد شرکتها به بخش تعاون فروخته شود ولی این موضوع نه تنها عملیاتی نشد بلکه کسی هم پیگیر نشد که چرا واگذاری ها به تعاون صورت نگرفته است.
این فعال کارگری درباره نقش تعاونیهای مسکن در خانهدار شدن کارگران نیز گفت:عملکرد برخی از تعاونیهای مسکن در گذشته مشکلاتی را در تحویل واحدهای مسکونی به وجود آورد و بعضا شاهد شکلگیری پروندههای شکایت بودیم در حالی که اگر نظارت بر عملکرد این تعاونیها اعمال میشد مشکلات به حداقل میرسید و اطمینان به ساخت و ساز تعاونی بیشتر میشد.
چمنی گفت:در بحث مسکن به ویژه مسکن کارگری دولت باید مستقیما وارد عمل شود و با مجموعههای که قصد ساخت و ساز دارند مستقیما قرارداد ببندد.وقتی دولت تسهیلات میدهد خودش هم با انبوهساز وارد تفاهم شود و از ظرفیت شرکتهای ساختمانی معتبر و دارای کارنامه درخشان برای ساخت مسکن استفاده کند.