به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، در شهریور ماه سال جاری، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۳۲۲.۸ محاسبه شد که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۶.۲ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۵ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۹.۵ درصد افزایش داشته است.
افزایش تورم ماهانه
براساس این آمار، در شهریور ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۶.۲ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲.۶ درصد)، ۳.۶ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در شهریور ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۶.۲ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۷.۱ درصد مربوط به گروه «کانههای فلزی» و کمترین تورم ماهانه با ۰.۳ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» است.
افزایش تورم نقطه به نقطه
در شهریور ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۵ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۱.۰ درصد)، ۷.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، درشهریورماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۵ درصد افزایش دارد.
در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۳۸.۹ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲۳.۵ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» است.
کاهش تورم سالانه
در این ماه (شهریور)، تورم تولیدکننده بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۹.۵ درصد محاسبه شد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۱.۴ درصد)، ۱.۹ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۹.۵ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۳۹.۵ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم سالانه با ۲۲.۶ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» است.