به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، بر اساس دادههای اندیشکده انرژی «امبر» (Ember)، شرکتهای نیروی آمریکا در ۶۲.۴ درصد از کل تولید برق در چهار ماه گذشته، به سوختهای فسیلی متکی بودهاند.
سهم سوختهای فسیلی در همین مدت در چین که بزرگترین تولید کننده برق و بزرگترین آلاینده در جهان به شمار میرود، بیش از ۶۰.۵ درصد بوده است.
وابستگی بالای آمریکا به سوختهای فسیلی در طول تابستان روی داد که تقاضای داخلی برای برق به دلیل استفاده از دستگاههای سرمایشی به بالاترین صعود کرد و همزمان اتکای چین به سوختهای فسیلی در طول رکود اقتصادی طولانی مدت، نسبتا کمتر شد.
با این حال، وابستگی بالاتر آمریکا به سوختهای فسیلی نشان میدهد چین تا حد در افزایش تولید برق پاک، کوشا بوده و به اوج مصرف سوختهای فسیلی در تولید برق در مقایسه با آمریکا، نزدیکتر شده است.
بدون کاهش سریع تولید برق با استفاده از سوختهای فسیلی، آمریکا ممکن است در کربنزدایی بخش برق از سایر اقتصادهای بزرگ دنیا، عقب بیفتد و اعتبار خود را به عنوان پیشرو در مقابله با تغییرات اقلیمی از دست بدهد.
تولیدکنندگان برق در پیشبرد حرکت به سوی انرژی پاک، رویکرد دو وجهی را در پیش گرفته اند و از یک سو، مصرف سوختهای فسیلی را کاهش داده اند و از سوی دیگر، تامین نیروی پاک را افزایش داده اند.
طبق گزارش «امبر»، در آمریکا، تولید برق پاک طی پنج سال گذشته به یک اولویت تبدیل شده و تولید برق از منابع انرژی پاک، به میزان حدود ۱۶ درصد از سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.
با این حال، رشد مداوم تقاضا برای برق، توانایی شرکتهای برق برای کاهش تولید با استفاده از سوختهای فسیلی را محدود کرده است.
در واقع، تولید برق با سوخت فسیلی در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴، فقط ۰.۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹، کاهش یافت و به ۱۹۶۷ تراوات ساعت رسید. سهم زغال سنگ از سبد تولید برق آمریکا از حدود ۲۵ درصد در سال ۲۰۱۹، به ۱۵ درصد در سال جاری کاهش یافت.
اما از آنجا که تقاضا برای برق هر سال افزایش داشت، شرکتهای برق ناچار شدند برای جبران کاهش تولید با زغال سنگ، تولید برق گازسوز را افزایش دهند. تولید برق با سوزاندن گاز در فاصله ژانویه تا سپتامبر امسال، ۱۴۵۰ تراوات ساعت بود که ۲۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ افزایش داشت و سهم گاز، از ۳۸ درصد در سال ۲۰۱۹، به ۴۳ درصد در سال جاری رسید.
بر اساس گزارش رویترز، مجموع تولید برق آمریکا، حدود ۵.۵ درصد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴، رشد کرده است زیرا رشد استفاده از خودروهای برقی، دیتاسنترها و کاربردهای هوش مصنوعی، مصرف کلی نیرو را بالا برده است.