به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، افزایش صادرات نفت ونزوئلا به ۹۵۰ هزار بشکه در روز در اکتبر، با وجود آتشسوزی در یک پایانه ذخیره سازی بزرگ، تشدید تحریمهای آمریکا از ژوئن و دستگیری پدرو تلهچیا، وزیر نفت سابق و مدیر سابق شرکت نفتی PDVSA به اتهام فساد، روی داد.
اسناد شرکت دولتی PDVSA نشان داد بهبود تولید نفت، عمدتا به دلیل تثبیت فعالیتهای پالایشی در منطقه «اورینوکو بِلت» بود که بزرگترین منطقه نفتی ونزوئلا است.
بر مبنای آمار مبتنی بر جابجایی نفتکشها، شرکت PDVSA و زیرمجموعههایش، مجموعا ۹۴۷ هزار و ۳۸۷ بشکه در روز نفت خام و سوخت صادر کردند که ۲۱ درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشت و بالاترین آمار ماهانه از اوایل سال ۲۰۲۰ به این طرف بود.
این کشور آمریکای جنوبی که از سال ۲۰۱۹ هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفته است، همچنین در اکتبر، ۳۱۵ هزار و ۵۰۰ تن محصولات جانبی نفت و پتروشیمی صادر کرد که اندکی بیشتر از ۲۶۷ هزار تن در سپتامبر بود.
صادرات نفت ونزوئلا توسط شورون به آمریکا، به ۲۸۰ هزار و بشکه در روز رسید که بالاترین رکورد از زمان ازسرگیری صادرات نفت سنگین ونزوئلا از سوی این شرکت آمریکایی از اوایل سال گذشته است. شرکت رپسول اسپانیا هم در ماه گذشته، محمولههای نفت ونزوئلا را به آمریکا و اسپانیا صادر کرد.
شرکت دولتی PDVSA صادرات به هند را که قبل از تحریمهای آمریکا، یک بازار بزرگ بود، افزایش داد و سه محموله به میزان حدود ۱۴۱ هزار بشکه در روز به این کشور ارسال کرد.
صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا، اروپا و هند تحت مجوزهای آمریکا به بعضی از مشتریان و شرکای سرمایهگذاریهای مشترک PDVSA از جمله شورون، رپسول، اِنی، مورل اند پرام و ریلاینس اینداستریز، مجاز است.
با این حال، چین مقصد اصلی صادرات نفت ونزوئلا در اکتبر بود و ۳۸۵ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز نفت این کشور آمریکای جنوبی را به شکل مستقیم و غیرمستقیم دریافت کرد. صادرات ونزوئلا به چین در سپتامبر، بالاتر بود و به حدود ۴۵۱ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز رسید.
صادرات ونزوئلا به کوبا که متحد سیاسی این کشور است و با بحران انرژی دست و پنجه نرم میکند، اندکی افزایش یافت و از ۲۲ هزار بشکه در سپتامبر، به ۲۸ هزار بشکه در روز در اکتبر رسید.
بر اساس گزارش رویترز، ونزوئلا همچنین شاهد افزایش واردات سوخت از ۶۷ هزار بشکه در سپتامبر، به ۸۱ هزار بشکه در روز در اکتبر بود.