افزایش ۱۰ درصدی برنج با به‌کارگیری شیوه‌های نوین کشت

افزایش ۱۰ درصدی برنج با به‌کارگیری شیوه‌های نوین کشت

مجری طرح برنج کشور با اشاره به استفاده از بذرهای پرمحصول و شیوه‌های نوین کشت برنج اظهار کرد: در سال جاری میزان تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید که یک رکورد بسیار بزرگ در تولید برنج است.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، ۱۶ درصد برنج کشور به روش رتون برداشت می‌شود. برنج رتون یا همان برنج چین دوم از جوانه زدن مجدد ساقه‌های برنج بعد از برداشت کشت اول ظاهر می شوند و ربطی به کاشت برنج در نوبت دوم یا کشت دوم ندارد، برنج رتون که در زبان مازندرانی به آن دونوج می گویند، از جوانه زدن دوباره‌ ی ساقه‌های برنج کشت اول به دست می‌آید.

سهراب سهرابی -مجری طرح برنج کشور- اظهار کرد: استفاده از بذرهای پرمحصول، مسطح کردن زمین‌ها و استفاده از روش‌های نوین کشت میزان تولید برنج را در کشور افزایش داده است. تسهیل تولید و توسعه کشت دوم یا رتون از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهره‌وری تولید برنج است و این شیوه  مصرف آب کمتری نیز دارد.

وی ادامه داد: شرایط کشت رتون در استان‌های مازندران، گیلان و خوزستان نیز وجود دارد و ما در حال فرهنگسازی این مسئله هستیم. با مجموعه اقدامات انجام شده، میزان تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید که یک رکورد بسیار بزرگ در تولید برنج است.

علیپور- کارشناس زراعت وزارت جهاد کشاورزی- در گفت‌وگو با صدا و سیما اظهار کرد: هنگامی که برنج کشت اول برداشت می‌شود؛ کشاورزان شالی باقی مانده و ساقه‌های برنج که در خاک هستند را در زمین خواب می‌کنند و زمین مجددا آبیاری می‌شود و آن شالی باقی‌مانده در زمین دوباره خوشه می‌دهد. با شیوه پرورش رتون تقریبا بین ۱.۵ تا ۳ تن در هر هکتار برنج برداشت می‌شود.

بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی در نتیجه به کارگیری روش‌های نوین کشت، میزان تولید برنج در مقایسه با سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=21868

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: