به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، شاخص بازار بورس در بیست و سومین روز از دومین ماه پاییز افزایش یافت. امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۳۶۳ واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۷۱ واحد رسید.
بازار بورس پس از نوسانات ناشی از متغیرهای سیاسی، از ابتدای هفته جاری روند صعودی به خود گرفته است. این بازار روز شنبه ۱۹ آبان ۳۶ هزار واحد رشد کرد. ۲۰ آبان نیز ۳۵ هزار واحد افزایش یافت. دوشنبه ۲۱ آبان هم ۳۶ هزار واحد رشد کرد. سهشنبه هم با افزایش ۷۳۴۰ واحد همراه شد.
امروز چهارشنبه هم شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۳۶۳ واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۷۱ واحد رسید.
شاخص هموزن هم ۵۴۷۲ واحد افزایش داشت و در عدد ۶۹۱ هزار و ۸۱۰ واحد ایستاد.
در آخرین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۲۴۱ عدد و سهام منفی ۹۵ عدد بود. به طور کلی بازار ۰.۶۳ درصد افزایش داشت.
روز چهارشنبه حدود ۲۶۹ هزار فقره معامله به ارزش ۶۳۴۵ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فارس، شستا و فولاد به ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به ذوب، وبملت و فولاد اشاره کرد.
روز ۲۳ آبان ۱۴۰۳ شاخص فرابورس ایران نیز ۹۱ واحد افزایش یافت و به ۲۱ هزار و ۳۴۳ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۱۷۴ هزار فقره و ارزش آن ۵۰۸۳ میلیارد تومان بود.
کگهر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشت اما آریا و زاگرس اثر مثبت ایجاد کردند. خاور، زماهان و فزر هم از نمادهای پرتراکنش بودند.
بازار سرمایه در ایران از هفتم مهر تا ۵ آبان تحت تاثیر عوامل اقتصادی و سیاسی روند نوسانی به خود گرفته است.
شنبه ۵ آبان به دنبال تلاش رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از اطراف تهران، ایلام و خوزستان که طبق اعلام قرارگاه پدافند هوایی کشور ناکام ماند، فعالان بازار سرمایه نیز ظاهرا خیالشان راحت شد و برای اغلب نمادها صف خرید تشکیل شد. اما در روزهای بعد این شرایط ادامه نیافت و بازار در وضعیت نوسانی قرار گرفت. دامنه نوسان نیز که از ۲۱ مهرماه از ۱ به ۳ درصد رسیده همچنان در رقم ۳ درصد باقی مانده است.
با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ در روز ۱۶ آبان، اگر چه بازار سهام در ایران منفی شد اما عمده نمادها در گروههای معادن، پتروشیمی، فلزات اساسی و سکه طلا مثبت شدند. از ابتدای هفته جاری نیز بورس روند مثبتی به خود گرفته است.
برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری باعث میشود تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند.