به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، صمد حسنزاده- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران- ضمن اشاره به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، اظهار کرد: در این لایحه و تبصرههای آن، سیاست حمایتی یا تشویقی ویژهای برای ارتقای ظرفیتهای تولید صنعتی کشور در نظر گرفته نشده است. تبصرههای بودجه از دو ناحیه مالیات و انتشار حجم گسترده اوراق، بر بخش مولد اقتصاد کشور، فشار وارد خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به بازگشت ترامپ به کاخ سفید، تاکید کرد: این اتفاق (حضور ترامپ) میتواند دورانی با نااطمینانی و پیشبینیناپذیری برای اقتصاد ایران باشد؛ بنابراین انتظار میرود سیاستهای دولت در سال آینده، بیش از گذشته در حمایت بخش مولد اقتصاد تنظیم شود؛ از دولت درخواست میکنیم که سیاستهای حمایتی از بخش خصوصی و مولد کشور را پیش بگیرند تا اثر آن بر فضای اقتصادی کشور حداقلی شود.
وی تاکید کرد: دولت در سال آتی بیش از پیش به تعامل مؤثر با جهان، تنشزدایی و همکاری ملی و منطقهای و مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اداره امور نیازمند است و انتظار میرفت در سند مالی دولت، توجه بیشتری به بخش خصوصی و مولد اقتصاد صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود، ضمن اشاره به گزارشهای پایش محیط کسبوکار فصل بهار سال جاری و شامخ مهرماه، گفت: وضعیت محیط کسبوکار، اوضاع بهبود نیافته و میانگین ظرفیت فعالیت واقعی بنگاههای اقتصادی هم طبق روایت شامخ معادل ۴۱ درصد بوده که نسبت به فصل زمستان کاهش داشته است و این از نظر اتاق ایران یک فاجعه است؛ آنهم در شرایطی که وعده رشد هشت درصدی در برنامه هفتم داده شده است.
حسنزاده به موضوع واگذاری شرکتهای دولتی در قالب مولدسازی، خاطرنشان کرد: متأسفانه شرکتهایی در راستای مولدسازی واگذار میشوند که پیشتر آنها را قربانی کرده و بخشی از سهام آنها را در قالب سهام عدالت، بخشی را در قالب رد دیون به بانکها و یا صندوقهای بازنشستگی واگذار کردهاند که باعث ناهماهنگی و ناترازی شده است. بنابراین درخواست ما از دولت چهاردهم و مسئولان واگذاری این است که با تدابیر کارشناسی، بنگاههای دولتی را طبق قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار کنند و شرایط واگذاری را به نحوی ترتیب دهند که مسئولیت بنگاهها به افراد دارای اهلیت واگذار شود.
سکاندار اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ایران میتواند رقم ۱۲ میلیارد دلار صادرات خود به عراق راتا ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهد، گفت: صدور ضمانت نامههای بانکی برای حضور در مناقصات بینالمللی به خصوص در عراق در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی، تقریبا در حال آمادهسازی است که امیدوار هستیم زودتر حل و فصل شود.
وی ضمن اشاره به نشستی که در آن رئیس مجلس خواستار ایجاد شرایطی برای افزایش اعتماد مردم به بورس شد، گفت: باید شرایطی ایجاد شود که اعتماد مردم به بورس تقویت شود. بورس هم در جمع اوری سرمایههای کوچک و هم در مشارکت در پروژههای بزرگ میتواند موثر باشد.
تداوم حضور ایران در لیست سیاه FATF محدودیت تحریمهای امریکا را بیشتر میکند
رئیس اتاق ایران ضمن انتقاد از اظهارات برخی مسئولانی که معتقدند FATF بدون رفع تحریم ها تاثیری در اقتصاد کشور ندارد، تصریح کرد: توصیحات وزیر اقتصاد نشان میدهد که وجود ایران در لیست سیاه FATF محدودیت تحریمهای آمریکا را تقویت میکند و خارج شدن ایران از لیست سیاه میتواند اثر زیادی بر مناسبات بانکی ما داشته باشد و امیدواریم که مشکل FATF نیز به سرعت رفع شود.