احمد امین فر، دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران در گفت وگو با «اقتصادنگار» درباره تغییر سیاست های ارزی اظهار کرد: در جلسات بانک مرکزی و مرکز مبادله ارزی عنوان شده که نرم افزار مربوط به سامانه بازار ارز توافقی در حال آماده شدن و به همین دلیل، راه اندازی این سامانه زمانبر شده است.
به گفته امین فر با راه اندازی سامانه بازار ارز توافقی، تمام شرکت های حاضر در زنجیره ارزش فولاد می توانند ارز خود را در بازار عرضه کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه تاخیر و زمانبرشدن راه اندازی این سامانه صدمه های جبران ناپذیری روی زنجیره ارزش فولاد تحمیل می کند.
دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره اینکه شرکت های نوردی در اولویت نخست، نیاز بازار داخلی را تامین می کنند، عنوان کرد: نوردکاران بنا بر اولویت هایشان، صادراتشان را کاهش و تنها محدود به کشورهای همسایه کردند و بیش تر به دنبال تامین نیاز بازار داخلی هستند که در این راستا موفق هم عملکرده اند.
امین فر درباره اعتراض و پیگیری نوردکاران مبنی بر مابه التفاوت قیمت شمش و محصول نهایی گفت: در اردیبهشت سال جاری در توافقی قرار بود مابه التفاوت قیمت شمش و محصول نهایی در بورس کالا ۱۶ درصد باشد اما به دلیل اشتباهاتی این مورد لحاظ نشده و از این جهت، انجمن پیگیری هایی را به عمل آورده است.
به گفته دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران، بورس کالا و سایر نهادها متاثر از تضاد منافع و تامین منافع خودشان هنوز به اصلاح این دستورالعمل و بخشنامه اقدام نکرده اند، هرچند که امیدوارم در این زمینه کارشکنی صورت نگیرد.
وی در پایان درباره افزایش هزینه های مربوط به شرکت های نوردکار تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون هزینه های برق شرکت ها سه بار شاهد افزایش تعرفه بوده اند؛ به طوریکه در قبض های برق این هزینه ها در مواردی همچون هزینه سوخت نیروگاهی، ترانزیت و برق سبز اعمال شده و از این جهت، قیمت برق بسیار افزایش یافته است.