به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، به گفته کارشناسان بلومبرگ، تاکتیک ترامپ برای توقف دلارزدایی از کشورهای بریکس با استفاده از فشار و تهدید به تحمیل اقداماتی در این زمینه، نتیجه معکوس دارد. به گفته آنها، چنین تاکتیکهایی کشورها را به دنبال جایگزینی مشترک برای دلار سوق میدهد.
رودریگو کاتریل، استراتژیست در بانک ملی استرالیا گفت: اگر ترامپ فشار بر بریکس را افزایش دهد، ممکن است دور شدن از دلار را تسریع کند.
علاوه بر این، این آژانس تاکید کرد: وعدههای عمومی ترامپ برای افزایش تعرفه واردات، نوسانات بازار ارز را افزایش میدهد. در نتیجه، بر اساس برآوردهای براد ستسر، کارشناس ارشد شورای روابط خارجی و یکی از مقامات سابق خزانهداری ایالاتمتحده، این اقدامات نشاندهنده عدم اعتماد به دلار است.
این آژانس یادآوری کرد: ترامپ پیش از این به کشورهای بریکس در مورد استفاده از ارزی بهعنوان جایگزین دلار هشدار داده بود و همچنین قول داد در غیر این صورت بر محصولات وارداتی از این کشورها عوارض ۱۰۰ درصدی وضع کند.
بیزنس گزارش کرد، اولریش لوختمان، رئیس تحقیقات ارز خارجی در کومرتس بانک در فرانکفورت گفت: از امروز، هرکسی خارج از ایالاتمتحده که از دلار برای معاملات استفاده میکند، دلار را بهعنوان یوغی که ایالاتمتحده بر آنها تحمیل میکند، احساس خواهد کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: کاهش محبوبیت دلار در حال تشدید است. به گفته وی، جذابیت دلار بهعنوان ارز ذخیره برای تعدادی از کشورها، روز به روز کمتر میشود. همچنین وی خاطرنشان کرد که این روند فقط در کشورهای بریکس قابل مشاهده نیست.