به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در بیانیه ای اعلام کرد به مدت ۱۵ سال، از آغاز سال ۲۰۲۸، سالانه، ۰.۶ میلیون تن الانجی برای شرکت EnBWEnergie آلمان، عرضه خواهد کرد. ادنوک قراردادهای اولیه با خریداران از اروپا تا ژاپن، برای فروش گاز مایع دارد و در حال تبدیل آنها به قراردادهای فروش قطعی است.
قرارداد ادنوک با این شرکت نیروی آلمانی، نمونه ای از تداوم وابستگی اروپا به سوخت های فسیلی است. ادنوک در نوامبر، اولین قرارداد فروش خود را برای تامین یک میلیون تن الانجی در سال برای شرکت SEFE آلمان، امضا کرد. این کشور حرکت به سمت انرژی پاک را دنبال میکند اما پس از محدود شدن صادرات گاز خط لوله ای روسیه در پی جنگ اوکراین، به واردات الانجی روی آورد و محمولههای دریابرد را خریداری کرد.
امارات عربی متحده و سایر کشورهای خاورمیانه، پروژه های گازی را افزایش داده و این سوخت را به عنوان یک پل کلیدی در روند گذار به منابع انرژی سبزتر میدانند. علاوه بر ساخت پروژه چند میلیارد دلاری رویس الانجی، ادنوک در تاسیسات صادراتی در آمریکا و آفریقا نیز سهم دارد. عربستان سعودی هم در حال توسعه تولید گاز داخلی و خرید حجم صادرات بینالمللی است و قطر در میانه توسعه عظیم الانجی قرار دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، سه قرارداد ادنوک که تاکنون نهایی شده اند، همگی به مدت ۱۵ سال، از سال ۲۰۲۸ شروع شده و عمدتا از تاسیسات روویس عرضه میشود. علاوه بر دو قرارداد آلمانی، شرکت نفت ابوظبی، ماه جاری، قراردادی را برای عرضه سالانه یک میلیون تن الانجی با شرکت پتروناس مالزی نهایی کرد.
در این بین، منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: قطر، تحت یک قرارداد جدید پنج ساله، از آوریل سال ۲۰۲۵ تا مارس سال ۲۰۲۳، الانجی برای شرکت Gail هند فراهم خواهد کرد.