به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد تحریمها را علیه تعدادی از نهادهای مشارکت کننده در ساخت این خط لوله و همچنین چندین مالک جدید کشتیهایی که قبلا تحت تحریم بودند، مجددا اعمال میکند.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد در میان کسانی که روز چهارشنبه هدف قرار گرفتند، نهادهای خدمات دریایی و حمل و نقل آبی مستقر در روسیه، خدمات امداد دریایی دولتی و بیش از ۱۰ کشتی بودند. همچنین شرکت «نورد استریم ۲» که مسئول اداره این پروژه است و یک بیمه گر مستقر در روسیه که برای شرکتهای مشارکت کننده در این پروژه، پوشش بیمه فراهم میکرد، هدف قرار گرفتند.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری، اظهار کرد: همچنان مخالفت خود با «نورد استریم ۲» به عنوان یک پروژه ژئوپلیتیک روسیه و تلاش برای احیای آن را حفظ میکند. ما به کار خود ادامه خواهیم داد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که روسیه هرگز نتواند از منابع انرژی و موقعیت انرژی خود برای منافع سیاسی استفاده کند.
«نورد استریم ۲» که توسط غول روسی گازپروم برای ارسال گاز طبیعی از قطب شمال به آلمان در بستر دریای بالتیک ساخته شده بود، در ۲۶ سپتامبر سال ۲۰۲۲، پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، در یک خرابکاری، آسیب جدی دید اما هیچ کس مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
حتی قبل از جنگ اوکراین، واشنگتن با «نورد استریم ۲» مخالف بود زیرا به روسیه اجازه می داد اوکراین را دور بزند و این کشور را از میلیاردها دلار هزینه ترانزیت محروم میساخت.
برخی از مقامات غربی مدعی شدند مسکو در انفجار این خطوط لوله دست داشته است اما ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، این ادعاها را به عنوان ادعاهای «احمقانه»، رد کرد. روزنامه واشنگتن پست سال گذشته، گزارش کرد آمریکا، اطلاعاتی را از طرح اوکراین برای حمله به «نورد استریم ۲»، دو ماه قبل از اجرای آن، در اختیار داشت.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه، کشورهای آمریکا، انگلیس و اوکراین را مقصر این انفجارها دانسته که تا حد زیادی، دسترسی گاز روسیه به بازار پرسود اروپا را قطع کرده است. این کشورها دست داشتن در این انفجارها را رد کرده اند.