به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، شمسالدین حسینی با اشاره به جلسه امروز دوشنبه کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی دلایل افزایش نرخ ارز و راهکارهای جلوگیری از آن گفت: این جلسه با حضور همتی وزیر اقتصاد و فرزین رئیس بانک مرکزی برای ارائه گزارشی در رابطه با مسائل ارزی تشکیل شد؛ براساس توضیحات ارائه شده، جهتگیری مسئولین در رابطه با مدیریت بازار ارز قابل پذیرش است.
وی جهت گیری در راستای کم شدن تعداد نرخ ارز و همچنین فواصل نرخها را درست دانست و افزود: باید طبق قانون برنامه هفتم توسعه و قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، نظام ارزی به ریل خود بازگشته و به سمت نظام مدیریت شناور شده حرکت کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به آثار تغییر سیاستهای ارزی بر نقدینگی و آثار نقدینگی بر رشد تورم گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳ ، ۱۵ میلیارد دلار منابع برای ارز ترجیحی پیشبینی شد که دولت بر مبنای آن شرایط را مدیریت میکند.
وی یادآور شد: در سالهایی که بیشترین ارز ترجیحی را اختصاص دادیم بالاترین نرخ تورم را داشتیم که دلیل آن به رشد نقدینگی برمیگردد.
حسینی با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۱۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی در سال آینده گفت: اگر دولت ۳۰ درصد رشد برای نرخ ارز ترجیحی در سال آینده پیش بینی کرده باشد، باید مابه التفاوت منابع حاصل شده برای جبران معیشت مردم هزینه شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش مجلس مدیریت تحولات ارزی در کشور است گفت که گزارش کمیسیون اقتصادی درباره افزایش قیمت ارز در جلسه علنی فردا با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح خواهد شد و آنها نیز گزارشی به مجلس ارائه خواهند کرد.