ردپای ۲ وزارتخانه در رشد شرکت‌های صوری واردکننده سموم

در یک نشست مطبوعاتی عنوان شد:

ردپای ۲ وزارتخانه در رشد شرکت‌های صوری واردکننده سموم

اقتصاد نگار : نشست خبری یازدهمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی ۱۳ تا ۱۶ بهمن که  محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شو با حضور مسعود گیل آبادی رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها، فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود و محمدی، رئیس انجمن فرآورده‌های آلی زیستی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها و معتقد است چالش‌های موجود حوزه سم از جمله رشد شرکت‌های صوری وارکننده سم ناشی از عملکرد دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

مسعود گیل آبادی گفت: بانک مرکزی در ۱۰ روز اخیر نرخ ارز نیمایی بدون اطلاع‌رسانی تغییر داده است. این امر هزینه تمام شده را بالا برده و قدرت خرید کشاورز کاهش می‌یابد.

وی افزود: مسئله بعدی به تخصیص ارز برمی‌گردد. اگر ثبت سفارش شود و نتوانیم ارز آن را تأمین کنیم وارد بلک لیست می‌شویم؛ اما عنوان نمی‌شود که تغییرات بدون مشورت با فعالان صنف و صنعت و اطلاع رسانی بوده است.

گیل آبادی ادامه داد: از سوی دیگر برای خرید مواد اولیه خارجی که در داخل تولید نداریم، سهمیه‌بندی شده است. این امر منجر به ثبت سفارش فروشی می‌شود؛ به عنوان مثال، شرکتی که سهمیه دریافت می‌کند اما نمی‌توانند واردات داشته باشند مبادرت به فروش می‌کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها اضافه کرد: ضمن اینکه شاهد رشد شرکت‌های صوری خواهیم بود که از این سهمیه استفاده کنند.

این مسئول صنفی در ادامه به رویه صدور مجوز اشاره و تصریح کرد: بر اساس قانون صدور مجوز از درگاه صدور مجوزها انجام می‌شود. مشکل فعلی با توجه به سهمیه‌بندی واردات تولیدکنندگان را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌شوند.

گیل آبادی اضافه کرد: صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود. شرکت درخواست‌کننده باید برای راه‌اندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد و مباحثی دیگری از این دست.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها درباره برنامه این انجمن گفت: تولیدکنندگان این صنف به این سمت رفته‌اند که سموم پرخطر و با دوره کارنس بالا حذف و محصولات کم خطر تولید شود. در کنار تولید داخل برای تکمیل سبد، واردکنندگان می‌توانند آفت‌کش‌های کم خطری که امکان تولید در داخل ندارند، وارد کنند.

 

ورشکستی  در انتظار تمام تولیدکنندگان

فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود با اشاره به چالش‌های جدی که فعالان اقتصادی در خط مقدم تولید با آن مواجه هستند،تصریح کرد: در دو یا سه سال گذشته، تولیدکنندگان با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند و اگر نتوانند هزینه‌های خود را کنترل کنند، دچار بحران خواهند شد.

وی به مشکلات ارزی اشاره کرد و افزود:از ابتدای فروردین سال گذشته تاکنون، هیچ ارزی به تولیدکنندگان تخصیص نیافته و همچنین اجازه ثبت سفارش هم به آنها داده نشده است.

فرهادی در ادامه با بیان اینکه ایران دارای حدود هزار واحد تولیدی در زمینه کود است، تصریح کرد: این واحدها قادرند تا ۴ تا ۵ میلیون تن کود تولید کنند، در حالی که مصرف واقعی در بخش غیر یارانه‌ای حدود ۲.۵ میلیون تن است.

کمبود کودهای آلی تهدیدی برای حاصل‌خیزی خاک کشور

محمدی، رئیس انجمن فرآورده‌های آلی زیستی، همچنین با اشاره به اهمیت تأمین کودهای ازوته و آلی بیولوژیکی در کشاورزی، گفت: کودهای آلی یکی از ارکان اصلی تغذیه و عامل حاصل‌خیزی در کشاورزی هستند. با توجه به نیاز کشور، موسسه آب و خاک باید سالانه یک میلیون تن کود آلی مصرف کند، اما متأسفانه به این موضوع توجه لازم نشده است.

یادآور می شود:  انجمن تولیدکنندگان سموم و کود از مسئولین خواستند تا از این رویداد بازدید کنند تا ضمن آشنایی با مشکلات و چالش‌های موجود در صنعت کشاورزی، از واردات بی‌رویه کودها جلوگیری شود و تأکید کردند که این محصولات می‌توانند به‌راحتی در داخل کشور تولید شوند.

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=24271

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: