کاهش بازگشت دارایی در صنعت فولاد

در یک پنل تخصصی اعلام شد:

کاهش بازگشت دارایی در صنعت فولاد

به گزارش # اقتصادنگار- پنل "چالش‌ها و فرصت‌های تأمین و توسعه انرژی در صنعت فولاد" با حضور محمد یاسر طیب‌نیا (مدیرعامل فولاد مبارکه)، امین ابراهیمی (مدیرعامل فولاد خوزستان)، اردشیر افضلی (مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان) ، بهادر احرامیان (مدیرعامل فولاد یزد و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد) و سعید شجاعی معاون برنامه‌ریزی وزیر صمت در «ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران»برگزار شد

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در این پنل  گفت: اگر به بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های فولادی بپردازیم، به ویژه آن دسته که در حوزه‌های معنوی فعالیت می‌کنند و تعداد آن‌ها به حدود ۱۶ شرکت بزرگ می‌رسد، نکات قابل توجهی را مشاهده خواهیم کرد. در شش ماهه اخیر، این شرکت‌ها با یک مارکت کپ نزدیک به ۸۱۰ هزار میلیارد تومان مواجه بوده‌اند.

به گفته وی  باید توجه داشت که ارزش جایگزینی این مارکت کپ حداقل سه برابر این مقدار است و به حدود ۳۲۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. مجموع سود این شرکت‌ها در شش ماهه اخیر به رقمی نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده است، در حالی که سرمایه آن‌ها نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است. این آمار نشان می‌دهد که بازگشت دارایی در صنعت امروز به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته و به طور خاص، به زیر ۷ درصد رسیده است. این مسأله یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و شاخص‌هایی است که بنگاه‌های اقتصادی را تهدید می‌کند و واقعاً نشان‌دهنده ناتوانی این صنعت سازنده است که ۱۶ درصد صادرات کشور و ۵ تا ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد.

وی در ادامه افزود: کاهش حاشیه سود ناشی از عوامل مختلفی است. حاشیه سود گزارش‌شده توسط شرکت‌ها، در واقع نمایانگر واقعیت نیست. چرا که اگر تجدید ارزیابی این شرکت‌ها انجام شود، سودی که توزیع می‌کنند، عمدتاً ناشی از عدم شناسایی استهلاک است. این وضعیت مشابه توزیع سود از یک کوره است که بدون در نظر گرفتن هزینه‌های واقعی، بین سهامداران تقسیم می‌شود.

به گفته ابراهیمی  امروزه، هزینه‌ها در صنعت فولاد به طور قابل توجهی افزایش یافته است و در عین حال درآمدها ثابت مانده‌اند. در شرایطی که مکلف به عرضه ارز به نرخ نیمایی هستیم، باید بگوییم که ما نزدیک به چهار و نیم میلیارد دلار ارز از طریق اختلاف نرخ ارز صادر کرده‌ایم. اما آیا قیمت‌ها و درآمدها متناسب با هزینه‌ها افزایش یافته‌اند؟ در یک ماه اخیر، شاهد تورم فروش بوده‌ایم و حاشیه سود کاهش یافته است.

این فعال صنعت افزود: در هر محفلی که بحث می‌شود، اولین جایی که مورد هجمه قرار می‌گیرد، صنعت فولاد است؛ اینکه کمبود آب و برق وجود دارد. خوشبختانه، وزارتخانه‌ها در این دوره تغییر نگرش داشته‌اند و حداقل ما دیگر به عنوان محکوم شناخته نمی‌شویم. اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که اداره برق و گاز تنها مسئول قطع خدمات خود هستند و با استفاده از ابزارهای قهری، این صنعت را تحت فشار قرار می‌دهند.

وی در ادامه با طرح سوالی گفت:  آیا صنعت فولاد برای کشور مزیت دارد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است، نوع نگاه و حمایت‌ها باید تغییر کند. نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که هر بخش فقط مشکلات خود را حل کند. در بسیاری از موارد، اولین جایی که مشکلات به آنجا منتقل می‌شود، صنعت فولاد است.

ابراهیمی در نهایت گفت: ما باید صنعت فولاد را به عنوان یک پکیج ببینیم و نمی‌توانیم مسئولیت‌های اجتماعی آن را نادیده بگیریم. همچنین نمی‌توانیم نیازهای انسانی و هزینه‌های انرژی را فراموش کنیم. قیمت برق برای ما نزدیک به ۲۷ یورو به ازای هر مگاوات ساعت است و با توجه به عوارض و تبصره‌های مختلف، این عدد به ۲۵ یورو افزایش یافته است. بنابراین، محدودیت‌ها باید در کنار قیمت‌ها مورد بررسی قرار گیرند تا بتوانیم تصویر واضح‌تری از وضعیت واقعی صنعت فولاد داشته باشیم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=25204

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: