آینده شغلی فارغ‌التحصیلان از کدام مسیر می‌گذرد؟

آینده شغلی فارغ‌التحصیلان از کدام مسیر می‌گذرد؟

از نگاه کارشناسان، مراکز مهارت آموزی و خدمات مشاوره شغلی می تواند برای دانش‌آموزان، دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و کسانی که به راهنمایی شغلی نیازمندند بهترین مسیر شغلی را ترسیم کند.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، مراکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی باهدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان و کمک به اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی تشکیل شده اند.

فلسفه راه اندازی این مراکز بر پایه سه فرآیند اصلی نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی و ارائه خدمات مهارت‌آموزی مورد نیاز بازار کار به دانشجویان با تکیه با ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.

در چند سال اخیر به دلیل اشباع بازار اشتغال برای تحصیل کردگان دانشگاهی، ضرورت فراگیری یک مهارت برای هر دانشجو و فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیش از پیش احساس می شود.

به اعتقاد کارشناسان بازار کار، آموزش های مهارت محور می‌تواند در نهادینه کردن فرهنگ مهارت آموزی و تربیت نیروی ماهر برای ورود به بازار کار راهگشا باشد چنانچه تجربه نشان داده است که بهترین مهندسان از فراگیری دوره های آموزش مهارتی بی بهره نبوده اند.

در همین راستا، محمود تقی پور – معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای – در گفت وگو با ایسنا، بر لزوم مهارت‌آموزی دانشجویان تاکید و اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای وظیفه ارائه آموزش‌های متناسب با نیاز شغلی و توانمندسازی دانشجویان برای اشتغال را برعهده دارد و با توجه به تغییرات گسترده در دنیا به‌ویژه انقلاب صنعتی و گسترش هوش مصنوعی باید به سمت توانمندسازی و مهارت آموزی نیروهای کار پیش برویم.

به گفته وی، درحال حاضر بازار کار نیازمند افرادی است که بتوانند علاوه بر آنکه شغلی برای خود ایجاد می کنند، از طریق آموزش و کارآفرینی، فرصت‌های شغلی برای دیگران هم به وجود آورند.

درحال حاضر بازار کار نیازمند افرادی است که بتوانند علاوه بر آنکه شغلی برای خود ایجاد می کنند، از طریق آموزش و کارآفرینی، فرصت‌های شغلی برای دیگران هم به وجود آورند.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای معتقد است مهارت‌آموزی باید به شکلی باشد که افراد با استفاده از توانمندی و سطح مهارت خود بتوانند در داخل یا خارج کشور کسب و کار و فعالیت اقتصادی داشته باشند.

وی تاکید کرد که امروز بازار کار به دنبال نیروهایی است که ضمن داشتن مهارت بالا، کارآمد باشند و وجود سرمایه انسانی ماهر یکی از مصادیق توسعه جوامع است که در رشد و شکوفایی اقتصاد نقش اثرگذاری دارد.

درحال حاضر تکیه دانشجویان به مسایل تئوری دانشگاهی کمکی به اشتغال پذیری آنها نمی کند؛ از این رو مراکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی موجب می شود افراد با استفاده از مشاوران حرفه ای در یک مسیر شغلی صحیح گام بردارند.

به گزارش ایسنا، استفاده از خدمات مشاوره شغلی می‌تواند برای دانش‌آموزان، دانشجویان و افرادی که به تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اند مناسب باشد و برای کسانی که به راهنمایی شغلی نیازمندند و در ابتدای راه هستند و هیچ درکی از بازار کار ندارند، بهترین مسیر شغلی آینده را ترسیم کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=25672

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: