۲ میلیارد دلار شمش طلا در خزانه بورس کالا وجود دارد

مدیر عامل بورس کالای ایران:

۲ میلیارد دلار شمش طلا در خزانه بورس کالا وجود دارد

به گزارش اقتصادنگار، مدیر عامل بورس کالای ایران ، در نشست خبری با اصحاب رسانه با محور تشریح نگاهی بر عملکرد و دستاوردهای بورس کالای ایران گفت: روند سالانه ارزش معاملات بورس کالا نشان‌دهنده رشد در بازار فیزیکی و در بازار معاملاتی بورس کالا است. از ابتدای سال جاری ارزش معاملات بازار مالی ۲ هزار همت هدف گذاری شد که تا تاریخ ۱۹ بهمن ماه تقریبا محقق شده است و تا پایان سال به آن می‌رسیم. سهم ارزش بازارهای مالی از کل معاملات بورس کالا از ۹ درصد در سال گذشته به ۲۱ درصد در سال جاری رسیده است.

سید جواد جهرمی افزود: بازار طلا در بورس کالا ارزش بسیاری در این روند و رشد داشته است. امسال در آذرماه رکورد ۲ هزار کیلویی معاملات گواهی سپرده شمش طلا شکسته شد و حتی تا پایان سال ممکن است، مجددا رکورد این معاملات شکسته شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: تا امروز ۱.۹ میلیارد دلار ارزش شمشهای موجود در خزانه است و در شمش طلا معاملات  ۱۶ تنی صورت گرفته که معادل بیش از دو میلیون تمام سکه است و این در حالی است که تنها ۳۵۹ کیلوگرم شمش طلا تحویل گرفته شده که نشان از اعتماد با بازار بورس کالا است.

جهرمی گفت: همچنین حجم معاملات شمش نقره ۷.۵ تن و به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که نشان از رشد معاملات گواهی آن نسبت به آغاز معاملات آن در سال جاری دارد.

برنامه های توسعه ای بورس کالا

وی در تشریح برنامه‌های توسعه‌ای پیش رو در بورس کالای ایران به مواردی از جمله ارتقای زیرساخت‌ها، راه اندازی صندوق‌های چند کالایی، توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی، تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی، راه اندازی معاملات حق امتیاز مثل مجوز واردات خودرو بر اساس قانون بودجه و مجوز معادن، توسعه دارایی‌های پایه بازارهای مالی و مشتقه مثل سرب، روی، خودرو و محصولات معدنی و صنعتی و راه اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی اشاره کرد.

عرضه خودرو تصمیم حاکمیتیست

جهرمی در ادامه با اشاره به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا گفت: تحقق این موضوع یک تصمیم حاکمیتی است اما بورس کالا از آن استقبال می‌کند، با این حال باید ببینیم که چه میزان خودرو در طرف تولیدکننده برای عرضه در بورس کالا وجود دارد چراکه حجم عرضه نقش مهمی در تعادل در بازار و همچنین عرضه مطلوب دارد.

مدیر عامل بورس کالا در رابطه با معاملات طلا در پلتفرم‌ها گفت: آنچه که اوراق بهادار است، بر اساس قانون باید در بازار سرمایه معامله شود. آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست چراکه پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند. حتی خدمات این پلتفرم‌ها با قانون نظام صنفی در تضاد است. بنابراین اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود که امیدواریم این موضوع به راه حل نهایی برسد که در غیر این صورت مکلف هستیم از طریق قانون اوراق بهادار عمل کنیم.

جهرمی ادامه داد: برای تسهیلات شرایط معاملات طلا، از سازمان بورس درخواست کرده‌ایم که زمان معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه بیش‌تر شود. همچنین شرایط اجاره گواهی شمش طلا از دارندگان شمش برای کمک به جریان تولید پیشنهاد و به کمیته فقهی ارجاع داده شده که در دست بررسی است.

در بورس کالا خالی فروشی نداریم

وی در رابطه با موضوع خالی فروشی گفت: در بورس کالا همه شمش‌های طلا تست و ارزیابی می‌شود و بعد گواهی آن صادر می‌شود بنابراین هیچ خالی فروشی در این زمینه وجود ندارد.

وی در رابطه با چرایی راه اندازی بازار شمش طلا از سوی بورس کالا گفت: بورس کالا برای راه اندازی معاملات گواهی شمش طلا، نزدیک به دو سال برنامه‌ریزی کرد. اینکه چرا بورس کالا وارد حوزه طلای آب‌شده نشد و به معاملات شمش طلا روی آورد، این بود که استانداردی برای طلای آب‌شده وجود نداشت و سازمان استاندارد نیز این موضوع را نمی‌پذیرفت.  علاوه بر این، زمانی که شمش استاندارد وجود دارد و نیاز سرمایه گذاری مردم را برطرف می‌کند، دلیلی برای روی آوردن به معاملات طلای آب‌شده وجود ندارد.

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: گواهی سپرده شمش طلا، هر آنچه نیاز مردم برای سرمایه گذاری در حوزه طلاست را پاسخگوست و این بازاری است که به گفته اکثر کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، به بهترین روش طراحی و اجرا شده که موضوعات مختلفی در زمینه پذیرش، استاندارد و اصالت سنجی، تضمین‌ها، بیمه شمش‌ها و مسائل امنیتی، کاملا در رابطه با این بازار، لحاظ شده است.

پیامد های تعطیلی بر معاملات بورس کالا در نظر گرفته شود

جهرمی با اشاره به عدم فعالیت بازار سرمایه در برخی از روزهای تعطیل و در طرف دیگر فعالیت آن در برخی دیگر از روزهای تعطیل گفت: اخیرا به علت مشکلات انرژی، برخی از روزها در کشور تعطیل بود، به ویژه بانک‌ها و ادارات کشور تعطیل بودند اما با وجود اینکه شعب کشیک فعال بودند اما خدمات مربوط به فعالیت شعب اصلی که به عنوان کارگزار برای شرکت‌های مالی است را انجام نمی‌دهند که همین موضوع منجر به تاخیر در پرداخت‌ها و فسخ برخی از قراردادها و معاملات می‌شد؛ هر فسخ قرارداد تا پنج درصد جریمه دارد و از طرف دیگر با فسخ شدن قرارداد، خریدار نمی‌توانست کالای مورد نیاز خود را تهیه کند که متعاقبا به مشکلاتی در طرفین منتج می‌شد.

وی تصریح کرد: به عبارت دیگر با فسخ شدن معامله کالا سهمیه خریدار نیز از بین می‌رود که یعنی درنهایت یک تعطیلی ساده پیامدهای بسیاری را برای خریدار به همراه دارد و حتی با فسخ معامله در عمل، دیگر کالایی وجود ندارد که خریدار بر اساس تعهد فروش به مشتریان خود ارائه دهد.

مدیرعامل بورس کالا گفت: بنابراین درخواست ما این است که یا بانک‌ها مانند بازار سرمایه تعطیل نشوند و یا اینکه بازار سرمایه نیز در این روزها تعطیل باشد. همچنین اخیرا درخواستی مطرح کرده‌ایم که در صورت تعطیلی و ایجاد اخلال در نظام معاملات بازار سرمایه، بتوانیم مدت معاملات را تمدید کنیم. روزانه حداقل ۱۰۰۰ میلیارد تومان معاملات باز در بورس کالا وجود دارد که اگر این میزان فسخ شود، زیان بسیاری بر خریداران در بورس کالا وارد شده و نقدینگی آنها دچار چالش می‌شود و این تعطیلی‌ها به چرخه تولید و همچنین تولید کننده زیان بسیاری وارد می‌کند.

وی گفت: حجم معاملات ماهانه گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا در آذر ماه ۲ تن بوده است. تقریبا از مهر ماه امسال تا کنون هر ماه بیش از ۱ تن طلا فروخته شده است.

سید جواد جهرمی، اظهار داشت: آنچه که پلتفرم‌ها می‌توانند معامله کنند، مصنوعات طلاست و غیر از آن معتبر نیست و پلتفرم‌ها نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند و اوراق بهادار مبتنی بر طلا، صرفا باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود.

جهرمی تاکید کرد، معاملات بورس کالا ریالی است و نه ارز و نه سیگنال ارز می دهیم.
 به گفته جهرمی ، قیمت در بورس کالا طبق عرضه و تقاضا است، اما گاهی خریدار دنبال صادرات محصول و حفظ بازار خارجی و مشتری خارجی است، لذا قیمت بالاتر پیشنهاد می کند.وی تاکید کرد، بازار هوشمند است و اگر مقابل آن بایستی از روی شما رد می شود.جهرمی بیان داشت، تفکر و توهم بچه پولدار بودن باعث شد همه کشور را گاز کشیدیم، لذا الان دچار ناترازی هستیم، شاید بهتر بود که گاز به نیروگاه می رفت و برق به منازل می رفت. زنجیره ارزش هم حفظ می شد.

عرضه شمش های ۲/۵ تا ۱۰ گرمی با لوگوی بورس کالا 

از سال آتی محمد جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالا، از جمله برنامه های بورس کالا در سال آتی را عرضه شمش های طلا عنوان کرد. وی افزود: ما قصد داریم در سال آتی شمش های ۲/۵ تا ۱۰ گرمی طلا را با مهر بورس کالا در سال آتی عرضه کنیم.

برنامه های توسعه ای بورس کالا

مدیرعامل بورس کالا در خصوص برنامه های توسعه ای بورس کالا گفت: تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی استاندار، توسعه زیرساخت ورود کدها PRX، توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی ، راه اندازی صندوق های چند کالایی، ارتقا زیر ساخت معاملات و تسویه قراردادهای مشتقه و مالی ، راه اندازی معاملات حق امتیاز: مجوز واردات -خودرو بر استس قانون بودجه و مجوز معادن، توسعه دارایی های پایه بازارهای مالی و مشتقه(سرب، روی، مس، پلاتین، خودرو و سایر محصولات صنعتی و معدنی)، راه اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالا از جمله برنامه های توسعه ای بورس کالا است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=27257

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: