به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، محمد کشتیآرای، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی، اظهار کرد: حدوداً از ۱۲ – ۱۰ روز گذشته، مجدداً باتوجه به تحولات سیاسی منطقه و اتفاقات سیاسی که رخ داد و همچنین بالا رفتن قیمت طلا در بازارهای جهانی (حدود ۱۰ روز پیش)، قیمت سکه و طلا هم سیر صعودی خود به گرفت. از سوی دیگر، باتوجه به نزدیک شدن به پایان سال و روزهای پایانی سال و همچنین باتوجه به محدودیتهایی که برای ورود طلا ایجاد شده بود، نرخ ارز نیز روبه افزایش گذاشته بود.
نایبرئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: این روند صعودی تا روز شنبه ادامه پیدا کرد و در روز شنبه، قیمت سکه، طلا و ارز به بالاترین سطح خود رسید و اوایل صبح روز شنبه، قیمت سکه تا ۳۴ میلیون تومان هم افزایش پیدا کرد؛ ساعت ۱۱ صبح روز شنبه، اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر واگذاری شمش طلا در اتاق ارز و طلا و همچنین واگذاری سکههای جدیدِ بهار آزادی، بدون تاریخ، شوک قیمتی به بازار وارد کرد که در همان ابتدای امر، حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سکه با کاهش قیمت همراه شد.
وی افزود: البته قیمت طلا تغییری نداشت؛ به دلیل اینکه، پیش از تعطیلی بازارهای جهانی (شنبه و یکشنبه) بود و قیمت جهانی طلا، تغییری نداشت و بازارهای جهانی تعطیل بودند اما سکه کاهش پیدا کرد؛ البته که این ۲.۵ میلیون تومان کاهش، تخلیه حباب سکه بود. این درحالیست که در همان روز شنبه، حباب سکه تا هفت میلیون تومان هم افزایش پیدا کرده بود و اطلاعیه بانک مرکزی، سبب شد حباب سکه ابتدا به پنج میلیون تومان و سپس به ۴.۵ میلیون تومان برسد و تخلیه ۲.۵ میلیون تومانی را تجربه کند.
کارشناس بازار سکه و طلا تشریح کرد: در ادامه، از روز شنبه تا چهارشنبه، معاملات بازار به نوعی متوقف بود و سطح دادوستدها کاهش قابل توجهی پیدا کرد و معاملات با احتیاط انجام میشد و همه برای انجام معاملات خود، منتظر روز چهارشنبه بودند تا ببیند قولی که بانک مرکزی برای واگذاری طلا داده است، به چه شکلی خواهد بود.
کشتیآرای تاکید کرد: خوشبختانه این اتفاق مثبت افتاد و روز چهارشنبه، در اتاق معاملات ارز و طلای بانک مرکزی، معاملات شمش طلا صورت گرفت و تعدادی شمس طلا به فعالان این صنف فروخته شد؛ همین موضوع سبب شد که در مجموع، مجدداً قیمت سکه و طلا تعدیل شود و بهنوعی، عمدهی حباب سکه تخلیه شد.
نایبرئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطر نشان کرد: از سوی دیگر، همزمان با این اتفاق مثبت، قیمت جهانی طلا هم از روز دوشنبه که بازارهای جهانی، بازگشایی شدو شروع به کار کردند، قیمت اونس جهانی طلا هم با کاهش همراه شد؛ که دلیل آن نیز اخبار مثبت اقتصادی کشورهای غربی بود و این اخبار مثبت اقتصادی، باعث کاهش قیمت اونس جهانی طلا شد. در مجموع، این هفته، قیمت هر اونس طلا با ۳۷ دلار کاهش، امروز (جمعه) به ۲۰۱۱ دلار رسیده است.
این کارشناس بازار سکه و طلا در رابطه با تغییرات قیمت سکه و طلا در طول یک هفته اخیر و آخرین قیمتهای معاملاتی، گفت: قیمت سکه تمام طرح قدیم با ۷۰۰ هزارتومان کاهش هفتگی به نسبت ابتدای هفته، روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. سکه تمام جدید با یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان کاهش به ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. نیم سکه با ۷۰۰ هزار تومان کاهش قیمت، در آخرین معاملات دیروز ۱۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان عرضه شد. ربع سکه بیشترین کاهش قیمت را در بین قطعات کوچک تر داشته و با یک میلیون تومان کاهش، به ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز در این هفته ۳۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی را تجربه کرد و در آخرین معاملات، شش میلیون تومان دادوستد شد.
وی افزود: با توجه به کاهش قیمت جهانی طلا و از طرفی کمی نوسان افزایشی نرخ ارز در داخل، هر مثقال طلای آب شده، در آخرین معاملات روز گذشته، ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۱۶ هزار تومان کاهش به نسبت ابتدای هفته، دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، مبنای معاملات طلا قرار گرفت.
کشتیآرای تصریح کرد: بطور متوسط تا امروز، باتوجه به فعل و انفعالاتی که در طول هفته در بازار تجربه شد و نوسانات افزایشی و کاهشی را در هر روز و هر ساعت شاهد بودیم که در آخرین معاملات روز گذشته، حباب سکه به پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید که بطور متوسط، یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به نسبت ابتدای هفته، حباب سکه با کاهش همراه بوده است.
این کارشناس بازار سکه و طلا برای هفته پیشرو پیشبینی کرد که با ادامه روند واگذاری سکه (بهویژه طی روزهای آینده) و همچنین شمش طلا که اثرات مثبت آن را در روز چهارشنبه شاهد بودیم، قیمت سکه و طلا باتوجه به کاهش قیمت جهانی طلا، بازهم با تعدیل همراه باشد.