به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، اسماعیل برات اظهار کرد: تشکلهای حرفهای صنعت گردشگری از شمولیت قانون تشکلهای صنفی و تخصصی مستثنی هستند. در زمان تصویب این قانون در مجلس، با پیگیریهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تشکلهای حرفهای گردشگری از شمولیت این قانون مستثنی شد و به همین منظور نماینده وزارتخانه در کارگروه نظارت بر ایجاد و فعالیت تشکلهای ملی و استانی به عنوان عضو اصلی تعیین شد.
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با تاکید بر نقش مؤثر و فعال وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در فرآیند تدوین و تصویب آئیننامه اجرایی قانون تشکلهای صنفی ـ تخصصی در دولت، گفت: در فرآیند تدوین و تصویب آئیننامه اجرایی این قانون، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشارکت فعال داشته و به منظور پیشگیری از بهوجود آمدن تشکلهای موازی در حوزه گردشگری، با پیشنهاد وزارت و تصویب هیأت وزیران، موادی به آئیننامه مربوطه اضافه شد که به موجب آن، از ثبت تشکل موازی با حوزه گردشگری جلوگیری شود و همچنین فرآیندی برای ساماندهی تشکلهای قبلی و دخالت نکردن دستگاههای غیرمرتبط در حوزه تشکلهای گردشگری پیشبینی شده است.
او با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم که تصویب آن نهایی شده و بهزودی از سوی مجلس شورای اسلامی به دولت برای اجرا ابلاغ میشود، در ماده ۸۳ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید ضوابط فعلی را اصلاح کرده و در قالب آییننامه تشکلهای حرفهای با رویکرد یکسانسازی و انسجامبخشی، تهیه و تدوین برای تصویب ظرف سه ماه به هیأت وزیران ارسال کند؛ لذا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از هماکنون در حال فراهم کردن مقدمات آن بوده و نظرات و پیشنهادات کارشناسان ادارات کل استانی، انجمنها و جوامع و تشکلهای ملی و استانی، فعالان و صاحبنظران حوزه گردشگری را دریافت کرده تا در کارگروه تدوین آییننامه اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
برات با تاکید بر اهمیت این موضوع در صنعت گردشگری، گفت: تدوین آییننامه تشکلهای حرفهای از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار بوده و ما از مشارکت همه فعالان حوزه کسب و کارهای گردشگری استقبال میکنیم.
هیأت وزیران آییننامه اجرایی قانون نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی – تخصصی را ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ تصویب و در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۳ ابلاغ کرد.