به گزارش اقتصادنگار به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل، تازهترین نظرسنجی ملی مرتبط با سوانح جادهای که به سفارش بیمه مرکزی و توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اسفندماه ۱۴۰۳ انجام شد، به برخی تبعات منفی فردی و اجتماعی حوادث منجر به فوت اشاره کرده و گفته است: بسیاری از خانوادهها با مرگ عزیزان خود و تبعات از دستدادن آنان و گاه سوگهای هولناک مواجه میشوند. طبق یافتههای این پژوهش، از هر ۳.۲ نفر شهروند ایرانی یک نفر اعلام کرده که یا خودشان یا یکی از اعضای نزدیک خانوادهشان، در چند سال اخیر، تجربه یک تصادف سخت داشتهاند، تصادفی که منجر به آسیب شدید جسمی، نقص عضو یا حتی مرگ شده است، آسیبهایی که بخش قابلتوجهی از جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و افراد را برای سالهای متمادی و در برخی موارد تا پایان عمر با مشکلات جسمی، روانی و اقتصادی متعددی رو به رو میکند.
بر اساس این گزارش، در دهماهه نخست سال۱۴۰۳، تعداد خسارت پرداختی مربوط به حوادث رانندگی ۸.۳۷ درصد رشد داشته است که تعداد خسارت پرداختی مربوط به بدنه اتومبیل با ۴.۰۸ درصد رشد حدود ۶۶۳ هزار مورد و تعداد خسارت پرداختی مربوط به شخص ثالث و مازاد با ۳.۱۸ درصد رشد حدود ۱ میلیون و ۵۴۶ هزار مورد بود که البته این موارد به جز هزینههای درمانی است که از تصادفات بر صنعت بیمه بار میشود.
گفتنی است نتایج این نظرسنجی ملی نشان میدهد سوانح جادهای به مسألهای اجتماعی، فراگیر و ساختاری تبدیل شده که باید برای آن راهکارهای جامع و پایداری ارائه شود.
شایان ذکر است اجرای کمپین نه به تصادف در نوروز ۱۴۰۴ که با همکاری پلیس راهور، وزارت بهداشت و دستگاههای دیگر از جمله بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، صندوق تأمین خسارتهای بدنی و شرکتهای بیمه در حال اجرا است، میتواند مقدمهای بر ارائه راهکارهای گفته شده باشد.