به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، رضا مشکات رضوی در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی برق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در صورتی که بتوانیم کل نیاز داخل را تولید کنیم از خروج ۲۴ میلیون ارز از کشور جلوگیری خواهد شد که این پتانسیل نیز وجود دارد، اظهار کرد: قبل از انقلاب اسلامی کل تجهیزات نیروگاهی را از کشور انگلستان وارد می کردیم، اما اکنون توانستهایم خودکفا شویم به طوریکه تاکنون ۱۸۰ نیروگاه دیزلی برای برق منطقهای کشور تاسیس کرده ایم.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب بواسطه جنگ تحمیلی اقدام به تولید ژنراتورهای کوچک کردیم، گفت: در سال ۱۳۷۳ اولین ژنراتور را به ارزش ۴ میلیون مارک از آلمان وارد کشور و خط تولید آن را در داخل کشور راهاندازی کردیم، همچنین با کمک اساتید دانشگاه قطعاتی را که از آلمان وارد می کردیم، مهندسی معکوس کردیم و به این ترتیب در سال ۱۳۷۷ این تجهیزات صد در صد ایرانی شد.
این عضو سندیکای صنعت برق با بیان اینکه اولین و تنها تولیدکننده ژنراتور هستیم و برای ساخت ژنراتور با قدرت ۱.۵ مگاوات به هیچ کشوری وابسته نیستیم، گفت: در حال حاضر امکان تولید ۶۰۰۰ دستگاه ژنراتور در کشور وجود دارد اما بواسطه واردات بی رویه فقط ۱۰ درصد از سهم بازار را داریم.
مشکات با بیان اینکه توان تولید ۳۰۰۰ دستگاه ژنراتور یعنی ۲ برابر کل نیاز کشور را داریم اما تنها ۱۰ درصد نیاز را تامین می کنیم، گفت: متاسفانه برخی شرکتها اقدام به خرید محصولات خارجی می کنند و روی خدمات بعد از فروش درآمد دارند، اما ما خدمات بعد از فروش نداریم چون محصولات خراب نمی شوند.
به گفته وی تمام قطارهای کشور بدون استثنا از ژنراتورهای تولید داخل استفاده می کنند و ایران به همراه کشورهای امریکا، چین و ژاپن جزو ۴ کشور تولیدکننده ژنراتور ۴۰۰ هرتز برق هواپیما است.
به گفته او توانستهایم نیاز استراتژیک کشور در حوزه ژنراتورهای صنایع نظامی کشور را به صورت سفارش ساخت تولید کنیم.