به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا ، دکتر غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ۱۱ آبان در اختتامیه جشنواره ملی پسته دامغان اظهار کرد: با برنامهریزی دقیق، منسجم و گامی مستحکم همراه با اقدامات مطلوب همچون اصلاح ارقام، افزایش بهرهوری و استفاده از سیستم های نوین آبیاری در این عرصه، میتوان تا یک میلیارد دلار صادرات پسته را برای کشور رقم زد.
وی با تقدیر از برپایی هر ساله جشنواره پسته در دامغان افزود: پسته، پسته کاری و باغداری پسته در ایران بویژه شهرستان دامغان یک فرهنگ ارزشمند است و باغداران پسته دامغان، الحق هنرمندان این عرصه هستند.
وی با ابراز خرسندی از افزایش برداشت محصول پسته از باغهای دامغان گفت: افزایش ۳۳ درصدی برداشت محصول پسته از باغ های دامغان، قابل تقدیر است.
وزیر جهادکشاورزی از خودکفایی در تولید گندم و برخی محصولات کشاورزی دیگر خبر داد و تصریح کرد: ما در عرصه های دیگر همچون گندم نیز به مرحلهای رسیدیم که از واردات بینیاز شدیم، کشاورزان ایران زمین خسته نباشید.
برآورد برداشت ۳۰۰ هزار تن پسته خشک
وی خاطرنشان کرد: برآورد وزارتخانه این است که میتوان تا ۳۰۰ هزار تُن پسته خشک را در سطح کشور برداشت کرد و یک سوم آن را به خارج از کشور صادر کرد.
نوری قزلجه از پسته به عنوان محصولی ارزآور برای کشور نام برد و گفت: پسته محصولی بسیار مهم و سازگار با شرایط آب و هوایی اقلیمی کشور بوده و در سطح دنیا بازار پسند و ارز آور است.
وی افزود: مباحث، موارد و مشکلاتی همچون قطعی برق خسارات زیادی را به پسته کاران استان سمنان و شهرستان دامغان وارد نموده است.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: متاسفانه ناترازی در حوزه انرژی در کشور وجود داشته و باید دست در دست هم دهیم و با کاهش مصرف و صرفه جویی، این مهم را برطرف نماییم.
کود یارانهای برای باغداران کشور
وی افزود: جلسات مفصل و مختلفی بواسطه ناترازیهای انرژی با وزرای مرتبط در راستای رفع مشکلات این بخش در حوزه کشاورزی، برگزار شده و خوشبختانه به نتایج مطلوب نیز تاکنون دست یافتیم، انشالله از سال آینده کمتر شاهد قطعی بوده و در صورت لزوم، با هماهنگی محلی و قبلی با کشاورزان این مورد اجرا می شود.
وی وعده داد: همچنین با رفع محدودیت، از همین امسال باغداران ایرانی میتوانند از کود یارانهای بهره مند شوند و اصلاح، احیاء و نوسازی باغات را در سطح استان شاهد باشیم.
وزیر جهادکشاورزی همچنین در نشستی با مدیران شهرستان دامغان با اشاره به کمبود منابع آبی گفت: باید به صورت بسیار دقیق از قطره قطره منابع آبی موجود در سایه بهرهگیری از علم و تکنولوژی، استفاده کرده و به دنبال کشاورزی برپایه کشت محصولات کم آب بر و با بهره وری بالا باشیم.
نوری ادامه داد: امروز به هر دلیل منابع آبی در دسترس در سطح کشور بسیار محدود است، لذا باید خود را برای تولید در این شرایط بوجود آمده مهیا کنیم.
وی تصریح کرد: بهبود بهرهوری و فرآوری محصولات کشاورزی بویژه پسته، یکی از راهکارهایی است که میتواند ما را درشرایط فعلی به سلامت عبور دهد.
وی اظهار کرد: امروز با کشورهایی که در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی شاخص هستند، فاصله زیادی در تناسب میزان محصول در برابر میزان آب مصرفی داریم که ضرورت دارد این مهم بهبود بخشیده شود.
وزیر جهادکشاورزی برلزوم حمایت از کشاورزان و دامداران تاکید و خاطرنشان کرد: من خود را مکلف دانسته و همواره حامی حق و حقوق کشاورزان در تمامی مجامع مختلف خواهم بود.
نوری با بیان اینکه در وزارتخانه جهاد کشاورزی، در برابر حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مسئول و مکلف هستیم، تصریح کرد: در تلاشیم تا یک نقطه اعتدالی را در این حوزه با سیاستگذاری جدید، محقق سازیم.
وی گفت: به منظور تقویت تولید، در بودجه سال آینده بالغ بر حدود ۱۲ همت برای بیمه محصولات کشاورزی در دو بخش کارسازی شده است و برای حمایت از روستائیان، عشایر و فعالان حوزه کشاورزی و دامپروری نیز در قالب صندوق های استانی، تمهیدات اعتباری ویژه ای اندیشه شده است.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: هر جای کشور که تشکل، بخش و سازمان مردمنهادی آمادگی پذیرش امور در حوزه کشاورزی را داشته باشند، ما آمادگی واگذاری و مردم محور کردن آن بخش را داریم.