به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اظهار کرد: یکی از راههای بازدارندگی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا از اعمال تعرفههای جدید، خرید بیشتر گاز طبیعی مایع (الانجی) از آمریکا توسط اروپا است.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود، وعده داده بود مشاغل را به آمریکا برگرداند و تعرفه حداکثر ۲۰ درصد را بر واردات کالاها به آمریکا اعمال کند. بروکسل به تکاپو افتاده تا در برابر هرگونه تعرفههای ترامپ، واکنش نشان دهد و با بازگرداندن جمهوریخواهان به میز مذاکره، به یک توافق سریع و دشوار دست یابد.
فون در لاین پس از نشست غیررسمی سران اتحادیه اروپا در بوداپست، گفت: با توجه به اینکه تیر آغازین جنگ تجاری هنوز شلیک نشده، اولین پاسخ اتحادیه اروپا درخواست تنشزدایی است.
رئیس کمیسیون اروپا در پاسخ به سوالی درباره نحوه اجتناب از تعرفههای ترامپ و با اشاره به تماس تلفنی خود با رئیس جمهور منتخب، گفت: اول از همه: تعامل کنید. ثانیا، درباره منافع مشترک گفت و گو کنید و سپس وارد مذاکره شوید.
فون در لاین با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا همچنان مقادیر قابل توجهی انرژی از روسیه خریداری میکند، پرسید: چرا آن را با الانجی آمریکا جایگزین نکنیم که برای ما ارزانتر است و قیمت انرژی ما را پایین میآورد؟ این موضوعی است که میتوانیم درباره آن وارد بحث شویم.
این احتمال وجود دارد که فون در لاین، برای این پیشنهاد از ژان کلود یونکر، رئیس قبلی کمیسیون اروپا که در سال ۲۰۱۸ آتشبسی را با ترامپ طراحی کرده بود، الهام گرفته باشد.
در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، یونکر به رئیس جمهور آمریکا اطمینان داد که اروپا، واردات بیشتر الانجی و سویا از آمریکا را تسهیل میکند تا به این ترتیب، از اعمال تعرفههای بیشتر آمریکا روی واردات کالاهای اروپایی جلوگیری کند. در حقیقت، کمیسیون اروپا هیچ قدرت واقعی در تعیین خرید الانجی و سویا توسط شرکتهای اروپایی ندارد، اما ترامپ از پذیرش این نمایش سیاسی که نشان میداد خریدهای اروپایی افزایش یافته است، خوشحال بود.
آمریکا در نیمه اول سال جاری، در حدود ۴۸ درصد از واردات الانجی به اتحادیه اروپا سهم داشت در حالیکه سهم روسیه به ۱۶ درصد رسید.
لوران روسکاس، مدیرعامل بازارهای گاز در شرکت «اس اند پی گلوبال» در این باره گفت: هر گونه قراردادی در مورد سوختهای فسیلی احتمالا بیشتر به سیاست مربوط میشود تا انرژی. اتحادیه اروپا الانجی نمیخرد. یک بازار جهانی الانجی وجود دارد و خریداران الانجی، قراردادهای خود را دارند. مطمئنا میتوان یک تفاهمنامه برای صحبت درباره افزایش خرید انجام داد، اما در نهایت، در گذشته این راهی برای قرار دادن یک پوشش سیاسی پیرامون کاری بود که بازار انجام میداد و اتحادیه اروپا در حال حاضر به اندازه نیاز بازار خود، الانجی خریداری میکند.
بر اساس گزارش پولیتیکو، ناظر انرژی اتحادیه اروپا (ACER) اعلام کرد تقاضای این بلوک برای الانجی، احتمالا در سال ۲۰۲۴ به اوج خود میرسد زیرا استفاده از منابع انرژی آلاینده کاهش مییابد و گزینههای سبز دسترس پذیر میشوند.