تهدید برای اقتصاد چین

تهدید برای اقتصاد چین

سود صنعتی چین در ماه اکتبر دوباره کاهش یافت، اما با شدت کمتری نسبت به ماه قبل بود زیرا فشارهای کاهش تورم طولانی شد، در حالی که تقاضا در اقتصاد ۱۹ تریلیون دلاری بحران زده ضعیف باقی ماند.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، مشکلات ناشی از تعرفه‌های اضافی ایالات‌متحده نیز می‌تواند بخش صنعتی چین را در سال آینده تهدید کند و درآمدهای صادراتی را کاهش دهد.

بخش گسترده‌ای که شامل شرکت‌های معدنی، فرآوری و تولیدی است، در مواجهه با تقاضای ضعیف داخلی که از بحران ملکی چند ساله، بیکاری و تنش‌های تجاری فزاینده آسیب دیده، برای سودآوری تلاش کرده است.

سیاستگذاران متعهد شده‌اند که به هدف رشد تولید ناخالص داخلی دولت در حدود ۵ درصد در سال جاری دست پیدا کنند، حتی در شرایطی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات‌متحده متعهد شده است که تعرفه‌های بیشتری بر کالاهای ساخت چین اعمال کند.

داده‌های اداره ملی آمار چین نشان داد که سود صنعتی در اکتبر ۱۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است که بهتر از ۲۷.۱ درصد کاهش در ماه سپتامبر است، اگرچه درآمدها در ۱۰ ماهه اول ۴.۳ درصد در مقابل ۳.۵ درصد کاهش در ژانویه تا سپتامبر کاهش یافت.

سود صنعتی در اکتبر سال گذشته ۲.۷ درصد رشد کرد که نسبت به سودهای دو رقمی در آگوست و سپتامبر سال گذشته کاهش یافت. به طور کلی، سود امسال همچنان تحت فشار است زیرا کاهش ۴.۳ درصدی را نشان می‌دهد، اگرچه این امید وجود دارد که با شروع سیاست‌های تسهیل بیشتر، محیط عملیاتی در آینده مطلوب‌تر شود.

شاخص‌های اقتصادی در اوایل این ماه به طور کلی تقاضای ضعیفی را نشان می‌دهند، قیمت‌های مصرف‌کننده نیز در ضعیف‌ترین سطح خود در چهار ماه گذشته بودند در حالی که تولید صنعتی به روند نزولی خود ادامه می‌دهد و قیمت‌های مسکن جدید با سریع‌ترین سرعت خود در ۹ سال گذشته کاهش یافت.

داده‌های اوایل این ماه نشان داد که قیمت‌های تولیدکننده در ماه اکتبر ۲.۹ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت که بیشتر از کاهش ۲.۸ درصدی ماه قبل و بدتر از کاهش ۲.۵ درصدی مورد انتظار بود. بیشترین کاهش در ۱۱ ماه گذشته را ثبت کرد.

درآمدهای صادراتی چین تحت تأثیر تعرفه‌های ایالات‌متحده قرار می‌گیرد و به تولیدکنندگان را ضربه می‌زند. نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان نشان داد که ترامپ ممکن است بر واردات از چین تعرفه ۴۰ درصدی اعمال کند.

طبق گزارش رویترز، کارشناسان اظهار کردند که اگر تعرفه‌ها به تدریج به ۴۰ درصد افزایش یابد منجر به کاهش ۱.۷ درصدی صادرات در سال ۲۰۲۵ می‌شود و اگر تنها ۱۰ درصد تعرفه اضافی اعمال شود، رشد صادرات چین در سال ۲۰۲۵ می‌تواند به ۰.۲ درصد برسد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=22803

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: