مهدوی در نشست خبری مرکز مبادله ارز و طلای ایران با دفاع از بازار جدید توافقی و بازار ارز تجاری گفت : پیش از این هر چند ارز ترجیحی عرضه میشد اما کالا با نرخ ارز ترجیحی دست مردم نمیرسید و کالای وارد شده با ارز ترجیحی وارد سفره مردم نمیشد و هر روز هم صف درخواست ارز ترجیحی طولانیتر میشد . البته پتروشیمیها ارز را وارد سامانه نیما میکردند.
وی با اشاره به حذف سامانه نیما و ایجاد بازار توافقی ادامه داد: این اصلاح یک اقدام جدی بود البته تبعاتی هم دارد و نمیتوان یک شبه درباره آن قضاوت کرد.
مهدوی ادامه داد: پتروشیمی ها در شرایط قطعی گاز در ۱۶ روز توانستند ۶۰۰ میلیون دلار ارز در این بازار جدید عرضه کنند که عدد خوبی است .
وی با بیان اینکه پتروشیمیها بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور هستند، اظهار داشت: تا پایان برنامه هفتم ۲۴ میلیارد دلار پروژه را وارد مدار میکنیم که تا کنون ۱۲ میلیارد دلار هزینه شده است و با تحقق این برنامه صادرات پتروشیمی به بالاتر از ۲۵ میلیارد دلار میرسد و آینده را روشن میبینیم.
مهدوی تاکید کرد : از ابتدای امسال تا به امروز ۵ درصد صادرات پتروشیمی افزایش یافته و ۷ درصد افزایش درآمد ارزی داشتیم، همچنین ۸.۵ میلیارد دلار به سامانه ارز دادهایم که تا پایان سال ۱۰ میلیارد دلار سامانه ارز میدهیم و البته ۲/۵ میلیارد دلار هم مصرف خودمان است.
وی با بیان اینکه روز گذشته حدود ۱۰ میلیون دلار عرضه در بازار ارز تجاری انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۴۰ میلیون دلار عرضه داشتیم که ۱۰ میلیون دلار آن معامله شد و بانک مرکزی از قیمت پیشنهادی شرکتها اطلاعی ندارد و قیمت براساس تقاضا تعیین میشود.