به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، هشتم دی ماه بود که مالیات بر سوخت بدون اطلاع قبلی از طرف ترکیه برای کامیون داران ایرانی اعمال شد که ۲۸ لیر به ازای هر لیتر بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نیز در تشریح این وضعیت به ایسنا گفته بود که ترکیه تصمیم گرفته مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان ایرانی دریافت کند زیرا ایران سالها بود که مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان خارجی که وارد ایران میشدند اخذ میکرد و در حال حاضر ترکیه میخواهد عمل متقابل انجام دهد.
بنابر گفته این مقام مسئول در اتاق بازرگانی، فقط به رانندگانی که مبلغ مابهالتفاوت را پرداخت کنند اجازه ورود داده میشود. این مابهالتفاوت معادل ۲۷ لیر روی هر لیتر گازوئیلی است که رانندگان از ایران خارج میکنند. اما راننده فقط به اندازه هزینه سفر پول همراه خودش دارد و اگر این مبلغ را پرداخت کند دچار مشکل خواهد شد.
وی همچنین عنوان کرده بود که وزارت راه باید به صورت عاجل در این حوزه اقدام کند.
در همین راستا، فرزانه صادق_ وزیر راه و شهرسازی در ۱۸ دی ماه اعلام کرد که پیگیر حل مشکل کامیونداران در مرز بازرگان هستیم و در خصوص این مشکل، رئیس جمهور، معاون اول و تمامی دستگاههایی که به این موضوع ارتباط دارند از جمله وزارت نفت، ستاد مبارزه با قاچاق سوخت و دیگر دستگاهها حضور دارند. همچنین وزارت امور خارجه فعالانه در این خصوص در حال پیگیری است و در چند روز آینده نتایج قطعی اعلام خواهد شد.
روز گذشته یعنی ۲۰ دی ماه بعد از گذشت ۱۲ روز بنابر اعلام مسئولان مربوطه با پیگیریهای صورت گرفته مشکل کامیونداران ایرانی مرتفع شد و تردد کامیونها ترانزیتی و حامل کالاهای صادراتی از سر گرفته شد.
فرماندار شهرستان ماکو نیز اخیرا اعلام کرده که وضعیت تردد کامیونها در گمرک بازرگان در حال حاضر عادی است.
وی همچنین عنوان کرده است که مصوبه اخیر کشور ترکیه مبنی بر اخذ مالیات بر سوخت از کامیونهای ایرانی از هشتم دی ماه موجبات نارضایتی ناوگان حمل و نقل جمهوری اسلامی را به دنبال داشت که با توجه به تاکیدات مقام عالی استان و تدابیر استاندار، جلسات متعددی با حضور دستگاهها و سازمانهای ذیربط در شهرستان و مرکز استان برگزار شد که در آن بحث معافیت سوخت رانندگان به مقصد کشور ترکیه به میزان ۸۰۰ لیتر و به مقصد اروپا به میزان ۱۴۰۰ لیتر تصویب شد. همچنین در کنار آن، سایر بستههای حمایتی نیز به تصویب رسید.