به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاحیه هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم، اظهار کرد: امروزه تغییر اقلیم در جهان به عنوان یکی از چالشها و فرصتهای تاریخی جهت تحول بنیادین در توسعه فناوریهای حوزه تولید انرژی در هزاره فعلی مطرح است.
وی ادامه داد: گرمایش جهانی ناشی از افزایش غلطت گازهای گلخانهای موجب تغییرات آشکاری در فراسنجههای اقلیمی بسیاری از کشورهای جهان شده است. افزایش دما، کاهش باران و افزایش پدیدههای مخرب جوی و اقلیمی بهویژه در دو دهه اخیر مهمترین آثار این چالش مهم جهانی است. این تغییرات میتواند باعث اخلال در رویکرد جامع بهبودبخشی به کیفیت زندگی در جهت تحقق رفاه اقتصادی، اجتماعی و محیطی در جوامع بشری شود.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: پدیده تغییر اقلیم در کنار چالشهای مرتبط با آن فرصتی را ایجاد کرده است تا سیاستگذاران و متخصصان با همکاری تنگاتنگ با یکدیگر به توسعه و حمایت از فناوریهای مختلف تولید انرژی بپردازند. تلاش برای توسعه انرژیهای سبز از قبیل انرژیهای خورشیدی، بادی و صلحآمیز هستهای از این دست است.
بذرپاش ادامه داد: حرکت از نیروگاه به سوختهای فسیلی به سبدی متنوع از انرژیهای پاک و سبز جهت تامین سوخت و انرژی یکی از دستاوردهای مهم همافزایی میان دانشمندان و سیاستگذاران است که به سرمایه گذاری هرچه بیشتر جهت آموزش اقشار مختلف و استفاده حداکثری از بخش انرژیهای سبز نیاز دارد.
وی افزود: براساس روندهای جهانی میتوان دریافت که مناسبترین گزینه برای تنوع بخشی به سبد انرژی کشور توسعه انرژیهای تجدید پذیر است. برای نمونه پیشبینی روند آینده تولید برق در جهان نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ میلادی انرژی خورشیدی به بزرگترین تولید منبع برق بشر تبدیل میشود.
وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: کشور ایران نیز با توجه به استعداد جغرافیایی خود در میزان تابش خورشید در میان سایر انرژیهای تجدید پذیر دارای پتانسیل بالایی برای توسعه انرژی خورشید و صادرات آن هم حتی به کشورهای منطقه است.
بذرپاش بیان کرد: یکی از سیاستهای کلان راهبردی و قطعی جمهوری اسلامی ایران ضرورت گسترش اقتصاد سبز با رونق صنایع کم کربن، استفاده از انرژیهای پاک و اصلاح الگوی تولید است. در این راستا دولت سیزدهم نیز اقدامات قابل توجهی در بعد داخلی و بینالمللی اجرا کرده، از جمله اینکه لایحه تغییر اقلیم در دولت سیزدهم تدوین شده است.