خوش آمد‌گویی بازار سرمایه،  به دو شرکت توسعه نیشکر 

مدیرعامل گروه‌ سرمایه‌گذاری سپهر صادرات  به رغم مشکلات از حال خوب وسپهر خبر داد:

خوش آمد‌گویی بازار سرمایه،  به دو شرکت توسعه نیشکر 

جواد وکیلی مدیرعامل گروه‌ سرمایه‌گذاری سپهر صادرات گفت :مراحل پذیرش سپهر تهران طی شده و امسال به عرضه اولیه بورس تهران خواهد رسید.

اقتصاد‌ نگار :  در مزایده آخر ۱۰ همت مزایده گذاشته شد و از لحاظ ارزش و سود آوری مشخصی دارد و هدف‌گذاری ما در این شرکت این است که  ۱۱۰۰ میلیارد تومان سود‌آوری داشته باشد.

این جملات بخشی از گفته‌های جواد وکیلی مدیرعامل گروه‌ سرمایه‌گذاری سپهر صادرات در نشست خبری  بود وی با اشاره به  اینکه در روزهای سخت فرآیند افزایش سرمایه گروه، با تمام دشواری‌هایی که داشت با همراهی سهامداران عمده محقق شد  افزود:  طی سال‌های اخیر برای تحقق این اهداف، تغییر ساختار هلدینگ را کلید زدیم و خورشید سپهر با انتقال پورتفو فعال شد و به عنوان بازوی بازار سرمایه، کار خود را آغاز کرد.

وکیلی افزود: همزمان با عرضه اولیه شرکت سپهر تهران، اوایل بهمن ماه پذیره نویسی صندوق املاک ومستغلات از سوی این گروه سرمایه‌گذاری انجام خواهد شد. همچنین عرضه اولیه سهام شرکت نیشکر به عنوان زیرمجموعه این گروه سرمایه‌گذاری نیز در دستور کار قرار دارد.

وکیلی با اشاره به اینکه اعتقاد داریم بهترین راه واگذاری، مولد سازی و بنگاه داری موثر، عرضه دارایی‌ها از مسیر بورس و بازار سرمایه است، افزود: دو گروه دارایی‌ها شامل املاک و حوزه شرکت ها دارایی‌هایی هستند که باید از طریق بازار سرمایه مولدسازی شوند. ما برای مولدسازی املاک و مستغلات اقدام به راه اندازی صندوق املاک و مستغلات یا همان «ریت» کرده ایم و در حوزه شرکت ها نیز موضوع عرضه سهام شرکت نیشکر در بورس را در دستور کار قرار دادیم. برنامه ما این است که این عرضه‌های اولیه تا قبل از سال ۱۴۰۴ انجام شود.

وکیلی گفت: اعتقاد داریم صندوق املاک و مستغلات می تواند اقدامی راهبردی برای مولدسازی دارایی ها باشد؛ بر این اساس، به رغم شرایط ویژه ای که بر مجموعه اقتصاد کشور و همچنین بازار سرمایه حاکم است، در حوزه صنعت ساختمان در راستای اهداف مربوط به سهم املاک، در پرتفوی بورسی خود مجوز تاسیس صندوق املاک و مستغلات را با دریافت موافقت اصولی از بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار اخذ کرده ایم. همچنین برنامه عرضه اولیه شرکت نیشکر را در دستور کار داریم؛ سهامدار ۴۰ درصدی مجموعه نیشکر هستیم و در شرکت انرژی سپهر که شریک راهبردی آن هستیم نیز حضور داریم.

وی افزود:با همکاری بین دستگاهها و نهاد ناظر این مجموعه مسیر خود را برای رسیدن به بازار سرمایه طی کرده است. اصلاح ساختار این شرکت به جایی رسیده که از وضعیت زیان، به یک هلدینگ مالی سهامی درج شده در فرابورس و اماده عرضه در فرابورس تبدیل شده است . همچنین سود این شرکت در سال جاری حدود ۷.۵ همت بوده که تکلیف بودجه ای آن برای سال آینده ۱۰.۵ همت است‌.

وی همچنین گفت: شرکت الکل و خمیرمایه رازی و کشت و صنعت امام خمینی(ره)، اولویت ‌های ما برای ورود به بازار سرمایه هستند و امیدواریم تا قبل ۱۴۰۴ بتوانیم آن ها را نیز به مرحله پذیره نویسی برسانیم.

مدیرعامل وسپهر گفت: گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات با اصلاح ساختاری انجام شده، وارد دهمین سال‌ فعالیت خود شد و هم اکنون وسپهر بیش از یک میلیون سرمایه‌گذار حقیقی دارد.

وکیلی تصریح کرد:پروژه‌های دنا، سبلان، و سیراف سبلان به‌عنوان طرح‌های بزرگ این مجموعه در حال پیشرفت هستند. شرکت‌های دنا و سبلان به دلیل نیاز به تأمین مالی، این دو پروژه در هم ادغام شدند و برنامه‌ریزی شده است که تا تابستان ۱۴۰۴ پروژه دنا به چرخه تولید وارد شود.همچنین درخصوص سیراف نیز انتظار داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

ورود سپهر صادرات به حوزه متانول و هوش مصنوعی

وی با بیان اینکه در حال حاضر گروه سپهر صادرات جزو شرکت های بزرگ فرابورس با اثرگذاری قابل توجه در فرابورس است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۱ درصد سهام گچساران را در اختیار داریم این پتروشیمی در حال طی مرحله بلوغ خود است، اگر فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی داشته باشیم می توانیم به اصلاح ساختار در این حوزه هم فکر کنیم.در واقع پتروشیمی گچساران در پرتفوی شرکت قرار دارد، برنامه افزایش سرمایه آن را هم در دستور کار است که منوط به حل و فصل برخی پیچیدگی های قضایی و حقوقی است. همچنین در صورت تحقق برنامه های سرمایه گذاری سپهر صادارت برای ورود به حوزه متانول، انرژی سپهر بزرگترین تولیدکننده متانول کشور خواهد شد.

وکیلی افزود: برآورد می کنیم با توجه به گزارش ها در حوزه متانول، تا افق ۲۰۳۰ ، چشم انداز متانول در عرصه جهانی مناسب خواهد بود، اگر بتوانیم تا ۲۰۲۶ شرکت های خود را به این فرایند وارد کنیم می توانیم بازگشت سرمایه و سودآوری مطلوبی برای مجموعه انرژی سپهر داشته باشیم. با اصلاح ساختاری و همگرایی صورت گرفته، مجموعه انرژی سپهر نیز در حال حاضر در وضعیت مطلوبی است. امسال شرکت به مرحله سودآوری رسیده و برآورد می کنیم در سال جاری هزار میلیارد تومان سودآوری داشته باشیم.

وی همچنین از فعالیت وسپهر در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دانش‌بنیان خبر داد و گفت:شرکت نیکان سپهر ماموریت دارد تحول دیجیتال در هوش مصنوعی را پیگیری کند.در این راستا، شرکت سروش سپهر ایجاد دشده و با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، انتظار داریم این شرکت امسال بازدهی قابل قبولی داشته باشد.

مدیرعامل وسپهر ادامه داد: در حوزه معادن جزو کشورهایی هستیم که هنوز به بلوغ و بالندگی کافی نرسیده ایم و سهم خود را در اقتصاد جهان و حتی داخل ایفا نکرده ایم. ورود به این حوزه نیاز به پیش زمینه و آمادگی های بسیاری دارد . در این زمینه نیز گروه معدنی خود را آماده کرده ایم و ۲ شرکت پارس کانی و پیشتازان طلا را تملک کرده ایم که مشکلات آن نیز حل شده است . همچنین کنسرسیومی از شرکت‌های بزرگ معدنی ایجاد شده که ما نیز یکی از ۵ عضو آن هستیم .

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=23267

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: