تفاوت فاصله ۱۵ هزار تومانی دلار آزاد و توافقی با نیمایی چیست؟/ بازار تجاری یا میدان بازی دولتی‌ها

تفاوت فاصله ۱۵ هزار تومانی دلار آزاد و توافقی با نیمایی چیست؟/ بازار تجاری یا میدان بازی دولتی‌ها

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت تاکستان گفت: در چند هفته اخیر به دلیل کمبود عرضه دلار، نرخ ارز توافقی دچار نوسان شد؛ طوری که ابتدا از حدود ۶۳ هزار و ۴۰۰ تومان آغاز و اکنون به ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و این درحالیست که قیمت دلار در بازار آزاد در محدوده ۸۰ تا ۸۱ هزار تومان در نوسان است.

به گزارش اقتصاد نگار، مجید سعیدیان درباره بازار ارز توافقی و تأثیرات آن بر صنعت فولاد بیان کرد: این بازار به شکلی طراحی شده که اگر دولت در آن ارز تزریق نکند، تغییر قابل‌توجهی در وضعیت ایجاد نخواهد شد و حتی ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد؛ موضوعی که در هفته‌های اخیر نیز شاهد آن بودیم. در واقع بخش عمده ارز در اختیار دولت قرار دارد؛ چرا که صادرکننده اصلی آن است.

وی ادامه داد: بخش خصوصی عموماً ارز حاصل از صادرات خود را برای واردات مواد اولیه، ماشین‌آلات یا تجهیزات استفاده می‌کند و تأثیر چندانی در این بازار ندارد. بنابراین، نتیجه می‌گیریم که دولت باید ارز خود را به شکل مؤثر در بازار توافقی عرضه کند و برای مدیریت بازار، حجم تزریق ارز را افزایش دهد.

به گفته مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت تاکستان، در چند هفته اخیر به دلیل کمبود عرضه دلار، نرخ ارز توافقی دچار نوسان شد؛ طوری که ابتدا از حدود ۶۳ هزار و ۴۰۰ تومان آغاز و اکنون به ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و این درحالیست که قیمت دلار در بازار آزاد در محدوده ۸۰ تا ۸۱ هزار تومان در نوسان است.

سعیدیان با اشاره به صحبت‌های سخنگوی مرکز مبادله ایران درباره ارز پتروشیمی‌ها گفت: به نظر می‌رسد پتروشیمی‌ها و شرکت‌های دولتی تزریق ارز را در بازار افزایش دهند که اگر این اقدام انجام نشود، مشکلات موجود نه تنها ادامه می‌یابد؛ بلکه تشدید خواهد یافت. با این حال، بازار توافقی برای بخش خصوصی جذابیت خاصی ندارد، چرا که صادرکننده باید ارز خود را با نرخ توافقی، مثلاً ۶۵ هزار تومان بفروشد و در صورت نیاز به خرید همان ارز، باید ۶۷ هزار تومان یا بیشتر بپردازد. این اختلاف قیمت باعث کاهش جذابیت برای بخش خصوصی شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین، انتظار می‌رود بانک مرکزی برای بازار توافقی یک سقف و کف قیمتی تعیین کند. این اقدام به صادرکننده و واردکننده کمک می‌کند تا بر اساس یک مبنای مشخص قیمت‌گذاری کرده و تصمیمات خود را با اطمینان بیشتری بگیرند. نبود این محدوده قیمتی باعث می‌شود بازار غیرشفاف باقی بماند و بی‌ثباتی افزایش یابد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=24787

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: