به گزارش اقتصاد نگار، محمدرضا تاجداردر یک نشست خبری از افزایش واردات محصول دخانی قاچاق و رشد مصرف این محصول در کشور ابراز نگرانی کرد و خواستار در اولویت قراردادن بازار و مصرف آن از سوی سازمان های ذی ربط شد.
وی افزود: در ۸ ماهه امسال ۵۳ میلیارد و ۱۷۴ میلیون نخ سیگار تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ که ۴۵ میلیارد و ۹۹ میلیون نخ بود از رشد ۱۶ درصدی برخوردار شد.
رییس هیات مدیره انجمن محصولات دخانی ادامه داد: همچنین در ۸ ماهه سال جاری ۷۴۱ تن تنباکوی معسل تولید شد که نسبت به تولید ۱۹۱۵ تن مدت مشابه سال گذشته ۷۲ درصد کاهش داشت.
وی تعداد واحدهای فعال تولیدکننده محصولات دخانی در ۸ ماهه سال گذشته را ۱۷ واحد برشمرد و تصریح کرد: در حالیکه این میزان در مدت مشابه امسال به ۱۸ واحد رسید و همچنین تعداد واحدهای تولید کننده فعال تنباکوی معسل از ۵۱ واحد سال گذشته به ۶۵ واحد افزایش یافته است.
تاجدار تاکید کرد: برغم افزایش تعداد واحدهای فعال تولید کنندگان تنباکوی معسل، شاهد کاهش ۷۲ درصدی تولید این محصول در کشور هستیم، اما در بازار کمبودی برای این محصول مشاهده نمی شود و به وفور وجود دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه برای هر بسته ۵۰ گرمی تنباکوی معسل ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان مالیات درنظر گرفته شده ، گفت: از این روبرخی از شرکت های معتبر یا برندهای اصلی واحدهای خود را تعطیل کردند اما همچنان شاهد عرضه تولیدشان در بازار داخل هستیم.
رییس هیات مدیره انجمن محصولات دخانی ، قانون گذاری اشتباه در زمینه مالیات و عوارض بر محصولات دخانی را عامل اصلی بروز واردات محصول دخانی بی کیفیت وقاچاق به کشور بر شمرد و ادامه داد: زیرا که این امر موجب شده که تولید کنندگان داخلی یا واحد خود را تعطیل یا اینکه بطور رسمی تولید نمی کنند و همچنین از سویی دیگرشاهد واردات فراوان محصول دخانی از کشورهای اطراف از جمله امارات به بازار ایران هستیم، این درحالی است که هیچ گونه عوارض و مالیاتی پرداخت نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون ۴۵۷ میلیون دلار سیگار از چند کشور به کشورواردات شده ، گفت: این درحالی است که بر اساس اعلام گمرک آماری مبنی برواردات رسمی محصول دخانی ثبت نشده و این میزان واردات از محل قاچاق و بصورت تبادلات بین کشوری صورت گرفته است.
تاجدار با اشاره به واردات ۴۵۷ دلاری سیگار به کشور در سال جاری افزود: این میزان یعنی واردات بالغ بر ۴۰ میلیارد نخ است که از مبادی غیر رسمی بجز عراق وارد کشور شده که با احتساب حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد نخ مصرف سیگاردر کشور ، میزان مصرف سرانه به بیش از ۱۲۰۰ نخ می رسد یعنی مصرف روزانه ۴ نخ سیگار که عدد بسیار بالایی است و این رشد مصرف بسیار نگران کننده است.
رییس هیات مدیره انجمن محصولات دخانی همچنین در مورد وضعیت سیگارهای الکترونیکی ، حرارتی و پاد نیز گفت: اغلب این محصول دخانی نیز بصورت قاچاق وارد کشور می شود این درحالی است که برای جلوگیری از آسیبی که می تواندبرای مصرف کننده داشته باشد باید بطور رسمی وارد کشور شود.
وی در مورد ادعایی مبنی بر استفاده آمونیاک در صنایع دخانی در کشور، افزود: این ادعا بسیار غیر کارشناسی است .
تاجداربا بیان اینکه وزارت بهداشت آمار مصرف محصولات دخانی را ۵۵ میلیارد نخ در کشور اعلام می کند ، تصریح کرد: این درحالی است که با احتساب آمار واردات صورت گرفته به کشور میزان مصرف به ۹۰ میلیون نخ می رسد.
وی تاکید کرد: با حجم عظیم واردات قاچاق محصول دخانی به کشور، مبارزه با قاچاق دخانیات باید در اولویت وزارت صمت قرار بگیرد .