اقتصاد نگار،جواد ماهر، مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان، در بازدید خبرنگاران از کارخانه این شرکت در منطقه تقتان با اشاره به اینکه ۹۵ درصد پرسنل شرکت بومی هستند و متوسط سن آنها ۳۲ سال است، گفت: معادل ۵۵ میلیون دلار سرمایهگذاری برای دستیابی به تولید سالانه ۱۱ هزار کیلوگرم شمش طلا در دستور کار قرار دارد و از ابتدای راه، افزایش ظرفیت تا دو برابر ظرفیت فعلی نیز پیشبینی شده است.
وی افزود: پروژه طلای تفتان تنها به استحصال طلا اختصاص ندارد و تولید شمش نقره نیز در دستور کار شرکت است. این پروژه شامل سه کارخانه است که کارخانه شماره یک در دو فاز طراحی شده است. فاز نخست کارخانه شماره یک، تولید ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید و فاز دوم که تولید ۱۰۰۰ کیلوگرم شمش طلا در برنامه دارد، در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. فازهای ۳ و ۴ (کارخانههای ۲ و ۳) نیز هر یک با ظرفیت تولید ۵۰۰۰ کیلوگرم شمش طلا در برنامه اجرایی شرکت قرار دارد و پیشبینی میشود بهرهبرداری از آنها به ترتیب در سالهای ۱۴۰۶ و ۱۴۰۹ محقق شود.
ماهر ادامه داد: در خصوص تولید نقره نیز طی ۴ فاز برنامهریزی کردهایم و انتظار میرود در هر فاز، ۳۵۰۰ کیلوگرم شمش نقره وارد مدار تولید شود. این اتفاق در هر فاز توسعه کارخانه قابل تحقق است.
جواد ماهر پیشبینی کرد که تا سال ۱۴۰۹ بیش از ۱۰ هزار نفر از سوی طلای صدر تفتان مشغول به کار شوند. وی افزود: پروژه طلای صدر تفتان که سرمایهگذاری بر آن عمدتاً از سوی شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین و سرمایهگذاران بومی منطقه صورت گرفته، بر اساس توسعه پایدار در استان سیستان و بلوچستان انجام میشود و با تدابیری که در این باره اندیشیده شده است، آلایندگی برای محیط زیست منطقه ندارد.
ماهر اعلام کرد که تا یک ماه آینده عرضه شمش طلا در بورس کالا و تا دو ماه آینده عرضه سهام طلای صدر تفتان در بورس را آغاز خواهند کرد. وی تأکید کرد که تمامی کارخانهها صد درصد بومی هستند و تکنولوژیهای مورد استفاده در این کارخانهها بومیسازی شدهاند. ماهر اشاره کرد: در تمامی فرآیندهای تولید، استانداردسازی انجام میشود و مسائل زیستمحیطی با کمک کارشناسان خبره مورد بررسی و رعایت قرار میگیرد.
وی همچنین اظهار داشت که معدن طلای صدر تفتان با ۱۰۰ میلیون تن کلوخه طلا با عیار ۲ پی پی ام، در سطح جهانی قرار دارد و فعالیت بر روی معدن اقتصادی است. ماهر افزود: “در زمینه تولید نقره نیز برنامهریزی کردهایم و انتظار میرود در هر فاز، ۳۵۰۰ کیلوگرم شمش نقره وارد مدار تولید شود.
وی گفت: پرسنل ما از تیم جوان و حرفهای تشکیل شدهاند و فرآیندهای بومیسازی شدهاند تا بهترین عملکرد را داشته باشیم.