به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، بهبود روحیه کلی کسبوکار حاکی از حرکت قویتر در اقتصاد جهانی است که انتظارات کاهش رشد رایج در اوایل سال جاری را نادیده میگیرد و دلیلی برای بانکهای مرکزی ارائه میدهد تا کاهش نرخهای بهره را متوقف کنند یا در صورت انجام محتاطانه عمل کنند.
در حالی که رشد قویتری در آسیا برقرار شد، بررسیها همچنین نشانههایی را نشان داد که بخش تولید منطقه یورو ممکن است ماه گذشته پس از یک رکود طولانی مدت با مشکل مواجه شده باشد. فعالیت در آلمان و فرانسه، دو اقتصاد بزرگ بلوک، نشانههایی از نزول را نشان داد.
شاخص نهایی مدیران خرید منطقه یورو در ماه می از ۴۵.۷ به ۴۷.۳ افزایش یافت. شاخص مدیران خرید جهانی مثبت و دلگرم کننده بودند و این نشاندهنده عملکرد چین بهتر از حد انتظار است.
تولیدکنندگان بریتانیایی نیز ماه گذشته پس از کاهش طولانی مدت، بازگشت به رشد را گزارش کردند. فعالیت تولیدی ایالاتمتحده در ماه می برای دومین ماه متوالی کاهش یافت زیرا سفارشات کالاهای جدید با بیشترین کاهش در نزدیک به دو سال گذشته مواجه شد.
بررسیها نشان میدهد که در آسیا، فعالیتهای تولیدی در ژاپن برای اولینبار در یک سال گذشته گسترش یافت و تولید کرهجنوبی با سریعترین سرعت در دو سال اخیر رشد کرد که بخشی از آن به دلیل نشانههایی از افزایش در بخش خودرو و نیمهرسانا بود.
بهبود تولید باید زیربنای رشد اقتصادی آسیا باشد و به کاهش تأثیر هرگونه نوسانات بازار ناشی از عدم اطمینان در مورد چشم انداز سیاست پولی ایالات متحده کمک کند. فعالیتهای تولیدی نیز در تایوان، اندونزی، ویتنام و فیلیپین گسترش یافت.
نظرسنجی در چین نشان داد که فعالیت کارخانهها در اقتصاد برتر آسیا با تولید قوی و سفارشهای جدید با سریعترین سرعت در حدود دو سال اخیر افزایش یافته است. بهبود فعالیت کارخانه ممکن است ناشی از امید به افزایش تولید چین باشد.
تورو نیشیهاما، اقتصاددان ارشد بازارهای نوظهور اظهار کرد که تقاضا در این کشور چندان بهبود نمییابد. او گفت: با توجه به عدم اطمینان در مورد قدرت بازارهای بزرگی مانند چین و ایالات متحده، قضاوت در مورد اینکه آیا این بهبود پایدار خواهد بود یا خیر، خیلی زود است.