به گزارش اقتصاد نگار ، معدن یکی از اصلیترین پتانسیلهای موجود در کشور است و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند که معدن میتواند جایگزینی برای صنعت نفت باشد. از این رو همه از شرکتهای دانش بنیان گرفته تا شرکتهای بزرگ برای تحقق این امر دست در دست هم دهند.
رییس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: ظرفیت فولاد کشور در حال حاضر ۵۰ میلیون تن است که باید در کنار حفظ این ظرفیت و افزایش نرخ تولید، باید توسعه کیفی را نیز مورد توجه قرار دهیم تا جایی که به صادرات تکنولوژی و دانش فولادی نیز برسیم.
وی خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۵۴ تا ۵۵ میلیون تن برسد.
حل ناترازی انرژی نیازمند سرمایهگذاری است
در زمینه رفع ناترازیهای انرژی نیز رایزنیهایی را با وزارت نیرو و وزارت نفت داشتهایم، اما میدانیم که حل این مشکل فراتر است و باید صنایع در زمینه تولید انرژی و گاز سرمایهگذاری داشته باشند تا بتوانند به بالاترین درصد بهرهبرداری برسند.
وی ادامه داد: تامین مواد اولیه و همچنین حمل و نقل ریلی دیگر چالشهای صنعت فولاد است اما در حال حاضر که چالشی مانند تامین انرژی بر دیگر چالشها پیشی گرفته است و کشور در زمینه واردات گاز با مشکل مواجه است، بنابراین باید راهکاری برای این امر بیندیشیم.
آقاجانلو افزود: توسعه صنعت ساختمان و همچنین صنایع پایین دستی راهکاری برای مصرف فولاد مازاد موجود در کشور است که میتواند نرخ مصرف فولاد را در کشور افزایش دهد، در حال حاضر نرخ مصرف فولاد در کشور ۱۷ میلیون تن است و مابقی نیز صادر میشود اما این ظرفیت را در کشور داریم که مصرف فولاد بیشتری را داشته باشیم که به دنبال آن اشتغالزایی نیز خواهد بود.