تولید گاز در مصر از تجدیدپذیرها مهم‌تر شد

تولید گاز در مصر از تجدیدپذیرها مهم‌تر شد

دولت مصر به تازگی برنامه‌هایی را برای گسترش فعالیت‌های اکتشافی برای گاز و همچنین ادامه تامین مالی افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر این کشور در دهه‌های آینده اعلام کرده است.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، مصر در مقام یک تولیدکننده بزرگ نفت و گاز و همچنین قطب حیاتی انتقال محصولات انرژی، به مدت چندین دهه، نقش مهمی را در بازار جهانی انرژی ایفا کرده است. با وجود اختلالات پیش آمده که ناشی از ناآرامی سیاسی داخلی و مشکلات ژئوپلیتیکی بوده است، این کشور در سال‌های اخیر یک قدرت انرژی بزرگ در آفریقا مانده است.

مصر، تولیدکننده بزرگ سوخت فسیلی آفریقایی است که پس از آنگولا، دومین تولید بزرگ سوختهای مایع یک کشور غیراوپک را در سال ۲۰۲۳ داشت. این کشور در سال ۲۰۲۲ پس از الجزایر، دومین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی در آفریقا بود. آغاز فعالیت میادین فراساحلی بزرگ متعدد در یک دهه گذشته از جمله میدان زهر، از توسعه تولید گاز مصر حمایت کرده است. پیش بینی می شود تولید گاز مصر در دهه‌های آینده با فرسوده شدن میدان زهر و شکستهای متعدد در اکتشافات اخیر، کاهش پیدا کند.

این کشور شمال آفریقا به دلیل نقش پیشرو در انتقال انرژی، همچنان یک بازیگر کلیدی در انرژی بین‌المللی است. این کشور همچنین اداره کانال سوئز و خط لوله سوئز-مدیترانه (SUMED) را برعهده دارد که برای اتصال بازارهای انرژی بین‌المللی حیاتی هستند و در درجه اول، خلیج فارس را به اروپا و آمریکای شمالی متصل می‌کنند. مصر همچنین تنها کشور در منطقه مدیترانه شرقی با ظرفیت فعال صادرات ال‌ان‌جی و همچنین تنها کشوری در منطقه است که می‌تواند گاز طبیعی را از سایر کشورها وارد کند و این موضوع، به شهرتش به عنوان یک قطب ال ان جی کمک می‌کند.

مصر در زمینه گذار به انرژی سبز، در نشست اقلیمی COP۲۷ که در سال ۲۰۲۲ میزبان آن بود، هدف انرژی تجدیدپذیر ۴۲ درصدی را اعلام کرد. این هدف در ژوئن سال ۲۰۲۴، به ۵۸ درصد تا سال ۲۰۴۰ افزایش یافت. با این حال، کریم بداوی، وزیر نفت مصر، در اکتبر سال جاری، برنامه‌های جدیدی اعلام کرد که تحت آنها، اهداف انرژی تجدیدپذیر ۲۰۴۰ این کشور، از ۵۸ درصد، به ۴۰ درصد کاهش یافت و در عوض، توجه بیشتر به توسعه بخش گاز طبیعی مصر معطوف شد.

بسیاری از شرکت‌های نفت و گاز بین‌المللی در سال‌های اخیر، به دلیل کمبود ارز خارجی در مصر و میلیاردها دلار بدهی مصر به آنها، به حضورشان در این کشور شمال آفریقا پایان داده اند. اکنون بداوی قصد دارد این ارتباطات را بازسازی کند و از ژوییه که به عنوان وزیر نفت منصوب شد، دیدارهای متعددی با بازیگران بزرگ نفت و گاز برگزار کرده است. شرکت اِنی ایتالیا، برنامه‌هایی را برای آغاز حفاری چاه‌های بیشتر در میدان «زهر» در اوایل سال ۲۰۲۵، با هدف افزایش تولید گاز، اعلام کرده است.

با این حال، چندین پروژه انرژی تجدیدپذیر در مصر در جریان است که به تنوع سازی بزرگتر سبد انرژی این کشور در دهه‌های آینده اشاره دارد. همچنین مصر به هیدروژن سبز نیز علاقمند است. دولت مصر در مارس امسال، دستیابی به سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلار در بخشهای هیدروژن سبز و فناوری پاک در مدت ۱۰ سال آینده را اعلام کرد و با چندین بازیگر بین‌المللی بزرگ، هفت تفاهمنامه امضا کرد. این پروژه‌ها در منطقه اقتصادی کانال سوئز واقع خواهند شد و به گفته هالا السعید، وزیر برنامه ریزی مصر، ۱۲ میلیارد دلار در سرمایه‌گذاری برای مرحله پایلوت و ۲۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای حمایت از فعالیت‌ها انجام خواهد شد.

مصر قصد دارد با بهره گیری از موقعیت استراتژیک خود که بین آسیا، آفریقا و اروپا قرار گرفته است، خود را به عنوان یک هاب هیدروژن سبز و انرژی تجدیدپذیر معرفی کند. کشورهای متعددی که به دنبال استفاده از سوخت‌های پاک‌تر به عنوان جایگزین سوخت‌های فسیلی هستند، سرمایه‌گذاری سنگینی در توسعه پروژه‌های هیدروژن سبز انجام داده اند. بسیاری از کشورها که توانمندی‌های تولید هیدروژن سبز ندارند، احتمالا به دنبال واردات این سوخت در دهه‌های آینده خواهند بود تا به کربن زدایی صنایع خود کمک کنند. مصر با پتانسیل نیروی خورشیدی بالایی که دارد، می‌تواند به تولیدکننده و صادرکننده بزرگ این سوخت پاک تبدیل شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، وزیر نفت مصر پیش‌بینی کرده است که این کشور با حمایت سرمایه‌گذاری بخش دولتی و خصوصی، فعالیت اکتشاف گاز طبیعی را در سال‌های آینده توسعه دهد. این امر موجب شد این کشور اهداف خود در زمینه انرژی خورشیدی را کاهش دهد. با این حال، با پتانسیل بزرگ برای توسعه ظرفیت انرژی سبز و چندین پروژه‌ای که در جریان است، انتظار می‌رود مصر سبد انرژی خود را در دهه‌های آینده، به میزان زیادی متنوع باشد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=21708

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: