به گزارش اقتصادنگار- قیمت طلا برای نخستین بار طی ۹ هفته گذشته سیر نزولی به خود گرفته و طی روزهای گذشته دچار ریزشی نسبتا چشمگیر شد. دلیل اصلی این ریزش نیز صعودی شدن شیب تورم در آمریکا بر خلاف انتظار فدرال رزرو و افزایش تنشها در پی مذاکره پرهیاهوی دونالد ترامپ و ولودیمیر زلسنکی، روسای جمهور آمریکا و اوکراین بوده است.
اگرچه چشم انداز قیمت طلا به دلیل رشد تورم در آمریکا و وضعیت نابسامان اقتصادی جهان همچنان صعودی به نظر میرسد، اما احساسات بازار در کوتاه مدت وارد فاز نزولی شده و تنها طی یک هفته گذشته، قیمت طلا با افت ۲.۶۶ درصدی (۷۸ دلار) مواجه شده است.
بر اساس آخرین دادهها از اقتصاد آمریکا، شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) در ماه ژانویه با ۰.۳ درصد رشد مواجه شده که بخش عمده آن به دلیل رشد قیمت سوخت و مواد غذایی بوده است. با این حال، میزان تورم سالانه آمریکا به ۲.۶ درصد رسیده که ۰.۱ درصد از میزان تورم دسامبر کاهش یافته است.
هرچند افزایش تورم همواره منجر به رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی میشود، اما تنشها نیز میتوانند سرمایهگذاران را به سمت دلار نقد و امن سوق دهند. مجموع شرایط یاد شده منجر به افزایش گمانهزنیها در خصوص تاخیر در اجرای سیاست کاهش نرخ بهره بانکی توسط فدرال رزرو شده است. اگرچه بر اساس آخرین نظرسنجیها، احتمال کاهش نرخ بهره بانکی در ماه ژوئن همچنان ۷۹ درصد است، اما به اعتقاد کارشناسان اقتصادی آمریکا، کاهش این نرخ برای هفتههای پیش رو با توجه به افزایش مجدد تورم تقریبا غیر ممکن است. این فضا نهایتا به ضرر بازار طلا تمام شده و سرمایهگذاران به جای خرید طلای بیشتر تلاش میکنند بخشی از داراییهای خود را برای دریافت سود آن هم به صورت دلار نقد، به بانکهای آمریکا انتقال دهند.
جنگهای تجاری، عامل تقویت دلار! نکته مهمی که به ویژه پس از دیدار دونالد ترامپ و ولودیمیر زلسنکی باید در نظر داشت اینکه تنشهای اخیر تجاری میان آمریکا با کانادا، مکزیک، چین، پاناما و اخیرا نیز اوکراین، برخلاف آنچه تصور میشد به سود دلار تمام شده و شاخص ارز ملی ایالات متحده را افزایش داده است. همچنین، تنشهای یک هفته اخیر نیز منجر به ریزش عمده بازارهای مالی و تقویت دلار شده است. شاخص دلار تنها طی یک هفته گذشته بیش از ۰.۹ درصد رشد داشته و به اوج دو هفتهای خود رسیده است.
اما سوال اینجاست که اگر طلا به عنوان سپر محکم و تثبیت شده در برابر تورم عمل میکند، پس چرا با افزایش تورم در آمریکا قیمت طلا همزمان دچار ریزش سنگین شده است؟
احتمال حرکت قیمت به سمت حمایت بعدی روی ۲۷۴۶ دلار وجود دارد که ممکن است قیمت طی دو الی سه هفته آتی به این نقطه برسد.
در پاسخ به این سوال باید گفت که در حال حاضر، ما با دو پدیده کاملا متفاوت از یکدیگر طرف هستیم: تورم و تنشهای ژئوپولیتیک. هرچند افزایش تورم همواره منجر به رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی میشود، اما تنشها نیز میتوانند سرمایهگذاران را به سمت دلار نقد و امن سوق دهند. به یاد داشته باشید که در دوران ورشکستگی گسترده بازارهای مالی بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، وارن بافت، سرمایهدار مشهور آمریکایی، طی مصاحبهای اعلام کرد که عمده داراییهای خود به شرکت سهام کارخانههای آمریکایی را فروخته و ترجیح میدهد آن را به شکل دلار نقد نگه دارد؛ موضوعی که نشانگر اهمیت دلار امن و نقشآفرینی آن در دوران تنشهای اقتصادی و سیاسی جهانی است.
پیشبینی قیمت طلا همانطور که گفته شد، علیرغم ریزشهای قیمت اخیر، چشمانداز بلند مدت طلا همچنان مثبت به نظر میرسد که دلیل آن نیز عدم کاهش تقاضا برای این فلز گرانبها از سوی بانکهای مرکزی، افزایش تنشهای ژئوپولیتیکی و ابقای تورم در آمریکا است. با این حال، افزایش نرخ تورم و تشکیک در ادامه سیاست کاهش نرخ بهره بانکی از سوی فدرال رزرو، قدرت طلا برای ادامه روند صعودی خود را کاهش داده است.
احتمال ریزش بیشتر قیمت طلا طی روزهای آتی|چشمانداز بلند مدت قیمت همچنان مثبت است!
اما به لحاظ تکنیکال، باید توجه داشت که کندل هفتگی قیمت طلا نزولی بسته شده و در حال حاضر، نخستین حمایت پیش روی معاملهگران بازار روی ۲۸۳۲ دلار قرار دارد. در صورت از دست رفتن این حمایت، احتمال حرکت قیمت به سمت حمایت بعدی روی ۲۷۴۶ دلار وجود دارد که ممکن است قیمت طی دو الی سه هفته آتی به این نقطه برسد.توجه داشته باشید که هرگونه دادههای اقتصادی ضعیفتر آمریکا، تشدید تنشهای ژئوپولیتیکی بیش از این سطح و هر نشانهای از تمایل احتمالی فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره بانکی، میتواند منجر به افزایش قدرت طلا و بازگشت به اهداف قیمت بالاتر شود.
- یکشنبه 12 اسفند 1403
- 12:07 ب.ظ
- بدون نظر
- کدخبر:28302
- حوزه: اقتصاد کلان, اسلایدر
چشم انداز بلند مدت قیمت همچنان مثبت است!
احتمال ریزش بیشتر قیمت طلا

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
لینک کوتاه خبر:
https://eghtesadnegar.com/?p=28302




پربحث ترین ها





تصویر روز:
قبلی
بعدی